FOLLOW US: facebook twitter

Α1 PLAYSPORTS: «Κλειδώνει» τον τίτλο ο ΠΑΟ Βάρδας-Ντέρμπι στην Αμαλιάδα-Μάχες παραμονής σε Καλλίκωμο, Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 31-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

26η στροφή το Σαββατοκύριακο στην μεγάλη κατηγορία του ηλειακού ποδοσφαίρου και ο ΠΑΟ Βάρδας, εκτός απροόπτου, θα αναδειχτεί το Σάββατο πρωταθλητής Ηλείας. Παίζει στο Βαρθολομιό με τον Ηλειακό και αν δεν ηττηθεί εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο.

Η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου είναι με διαφορά η καλύτερη του πρωταθλήματος και οι αριθμοί και μόνο το αποδεικνύουν: 22 νίκες-3 ισοπαλίες-0 ήττες, έχει πετύχει 97 γκολ έχοντας μέσο όρο 3,9 ανά παιχνίδι κι έχει δεχτεί μόλις 10!

Η ατμόσφαιρα στο Βαρθολομιό αναμένεται πανηγυρική με τους παίκτες, τεχνικό τιμ και παράγοντες να γιορτάζουν τον τίτλο, ωστόσο, ο στόχος είναι η επιστροφή στην Γ΄ Εθνική και οι «ταύροι» θα στήσουν την μεγάλη γιορτή τους μετά τα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των όμορων Ενώσεων και την εξασφάλιση της ανόδου.

Μάχες παραμονής σε Καλλίκωμο, Ανδραβίδα

Κατά τα άλλα, η 26η αγωνιστική περιλαμβάνει δύο ματς που «καίνε». Στη ουρά της βαθμολογίας η μάχη της παραμονής φουντώνει και μια τέτοια θα λάβει χώρα το Σάββατο στο Καλλίκωμο. Ο Ξενοφών περιμένει τον Ηλειακό Λεχαινών με τις δύο ομάδες να χωρίζουν τέσσερις βαθμοί (υπερέχει ο Ηλειακός) και να προσπαθούν αμφότερες είτε να αποφύγουν τα πλέι-άουτ είτε να πλασαριστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα, για να έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αν μπλέξουν σε αυτά.

Μεγάλη μάχη στο Καλλίκωμο με τον Ξενοφώντα να προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά να παίρνει ψυχολογική ώθηση από την ισοπαλία 2-2 μεσοβδόμαδα με τον ΠΑΟΒ για το Κύπελλο Ηλείας (αποκλείστηκε στα πέναλτι), και τον Ηλειακό να είναι σε καλή κατάσταση με 2 νίκες-2 ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς.

Η δεύτερη μάχη παραμονής μεταξύ ομάδων που αμφότερες «καίγονται» για βαθμούς διεξάγεται επίσης το Σάββατο, στην Ανδραβίδα. Εκεί, η Δάφνη θα υποδεχτεί την Ολυμπιάδα και ο χαμένος κυριολεκτικά χάνεται, καθώς οι δυο ομάδες είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 24 (Δάφνη) και 22 βαθμούς (Ολυμπιάδα).

Ντέρμπι της Ήλιδας

Από κει και πέρα, την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα. Ο Αστέρας θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Σαβαλίων με τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια να… σφύζουν από δύναμη και πάθος! Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει με τον Αστέρα να είναι σίγουρα δεύτερος και τον Ολυμπιακό τρίτο, 15 βαθμούς πίσω του, ωστόσο μια νίκη γοήτρου δίνει έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Η τρίτη της βαθμολογίας Δόξα Ν. Μανωλάδας (ισοβαθμεί με Σαβάλια), που με τον ικανότατο Μιχάλη Παπουτσή στον πάγκο έχει 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες (από ΠΑΟ Βάρδας και Νίκη Τραγανού), υποδέχεται το Σάββατο τον Πέλοπα, που ψάχνει εναγωνίως βαθμούς για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό (έχει 24, όσους και η Δάφνη).

Η πέμπτη Νίκη Τραγανού, που τρέχει σπουδαίο σερί χωρίς ήττα (11 ματς) αλλά και χωρίς να δεχτεί γκολ (14-0 τέρματα), και θέλει να φτάσει στην 3η θέση (απέχει μόλις 3 βαθμούς από Δόξα και Σαβάλια), πάει στα Μακρίσια, που είναι ικανά για όλα, όπως έχει δείξει η ομάδα του Τάσου Γκότση. Ο Α.Ο.Μ. έχει 27 βαθμούς και προέρχεται από το εντυπωσιακό διπλό στο Γούμερο (6-0), ενώ στα τελευταία 5 ματς έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία!

Τέλος, στο Ενωσιακό θα διεξαχθεί το δυνατό ματς ανάμεσα στην Θύελλα και τον Αλφειό, με αμφότερες τις ομάδες να βρίσκονται οριακά πάνω από τις θέσεις των πλέι-άουτ, στην περίπτωση, όμως, που μπουν σε αυτά έξι ομάδες. Η Θύελλα προέχεται από ήττα στα Σαβάλια, ωστόσο είναι πολύ δυνατή από τις αρχές Γενάρη και μετά (έχει μόλις 3 ήττες στα τελευταία 15 ματς, 7-5-3). Ο Αλφειός έχει δύο σερί θετικά αποτελέσματα σε Πρωτάθλημα (2-0 τον Ηλειακό) και Κύπελλο (2-1 στην παράταση στο Βαρθολομιό) με τον πολύπειρο Γιάννη Τζαβέλα στον πάγκο και με ανεβασμένη ψυχολογία πάει για βαθμολογικό όφελος στην Σπιάντζα.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 1/4-Ώρα 5μ.μ.

Ηλειακός Β.-ΠΑΟ Βάρδας
Ξενοφών-Ηλειακός Λ.
Δόξα Ν.Μ.-Πέλοπας
Δάφνη-Ολυμπιάδα

Κυριακή 2/4-Ώρα 5μ.μ.

Αστέρας-Ολυμπιακός Σ.
Θύελλα-Αλφειός
Α.Ο. Μακρισίων-Νίκη Τρ.
Λ Αστέρας-Κένταυρος Σ. 3-0 α.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος