FOLLOW US: facebook twitter

Α1 PLAYSPORTS: Φινάλε με έπαθλο την παραμονή-Μάχη Πέλοπα-Αλφειού στο Ενωσιακό -Τα σενάρια

Ημερομηνία: 05-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
Proinisports@gmail.com

Φινάλε έχουμε το Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ηλείας, με την διεξαγωγή της 30ης αγωνιστικής, που θα κρίνει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α2 και ποιες θα οδηγηθούν στα πλέι-άουτ. Δάφνη Ανδραβίδας και Κένταυρος Σωστίου έχουν υποβιβαστεί ήδη και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις ομάδες, με τον Α.Ο. Μακρισίων (14ος) και την Ολυμπιάδα Γουμέρου (13η) να κινδυνεύουν να υποβιβαστούν απευθείας αν έχουν 8 βαθμούς διαφορά από τον 9ο και τον 10ο της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ματς με αμφίπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον κι αυτό θα γίνει στο Ενωσιακό της Σπιάντζας ανάμεσα στον Πέλοπα και τον Αλφειό. Ο Πέλοπας (36 βαθμοί) με τις 4 σερί νίκες θα είναι στα πλέι-άουτ και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας, ενώ με νίκη και αρκετούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων (όπως ήττα του Λ. Αστέρα και είτε ήττα της Ολυμπιάδας είτε μη νίκη του Α.Ο.Μ. ή νίκη του Λ. Αστέρα, ήττα της Ολυμπιάδας και μη νίκη του Α.Ο.Μ.) αποφεύγει και τα πλέι-άουτ! Ο Αλφειός (38 β.) για να αποφύγει τα πλέι-άουτ θέλει νίκη ή ισοπαλία και να μην κερδίσουν τα Μακρίσια αλλά και να ηττηθεί η Ολυμπιάδα. Ο Λ. Αστέρας, που υπερέχει στην ισοβαθμία του Αλφειού, παίζει με τον Αστέρα Αμαλιάδας στο Σκουροχώρι και με νίκη παραμένει στην κατηγορία ανεξαρτήτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση ισοπαλίας θέλει μη νίκη του Αλφειού και του Α.Ο.Μ. και ήττα της Ολυμπιάδας.

Ο Ηλειακός Βαρθολομιού μπορεί να έχει 41 βαθμούς, αλλά για να είναι σίγουρος πως δεν θα μπλέξει σε ισοβαθμίες, στις οποίες υστερεί σε όλες, θέλει ένα βαθμό στη Ν. Μανωλάδα κόντρα στην Δόξα.

Ο Ξενοφών (32 β.) έχει θεωρητικά την πιο βατή αποστολή καθώς παίζει στην Ανδραβίδα με την υποβιβασμένη Δάφνη και θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει τα πλέι-άουτ, όπου θα παίξει με μειονέκτημα έδρας.

Μάχη έχουμε για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Η Ολυμπιάδα (31 β.) παίζει στα Σαβάλια και ο Α.Ο. Μακρισίων (30 β.) εντός με την Θύελλα. Η Ολυμπιάδα με νίκη θα είναι στα πλέι-άουτ, ενώ με ισοπαλία θέλει μη νίκη του Αλφειού ή του Λ. Αστέρα, αλλά και των Μακρισίων.

Ο Α.Ο.Μ. για να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό θέλει νίκη δική του, μη νίκη της Ολυμπιάδας και να μην κερδίσει έστω ένας εκ των Αλφειού, Λ. Αστέρα ή σε περίπτωση που νικήσει η Ολυμπιάδα θέλει να μην κερδίσουν ο Αλφειός και το Σκουροχώρι, ώστε να πάνε 6 ομάδες στα πλέι-άουτ! Τα σενάρια είναι αρκετά και η παραμονή θα παίζεται μέχρι τον τελευταίο λεπτό των αγώνων!

Τέλος, αδιάφορο βαθμολογικά είναι το ματς Νίκη Τραγανού-Ηλειακός Λεχαινών, με τους Λεχαινίτες να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή καθώς υπερτερούν σε όλες τις πολλαπλές ισοβαθμίες.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Σάββατο 6/5-Ώρα 5μ.μ.

Λ. Αστέρας-Αστέρας
Δόξα Ν.Μ- Ηλειακός Β.
Α.Ο. Μακρισίων-Θύελλα
Δάφνη -Ξενοφών
Νίκη Τρ.-Ηλειακός Λ.
Πέλοπας-Αλφειός
Ολυμπιακός Σ.-Ολυμπιάδα
Κένταυρος Σ.-ΠΑΟ Βάρδας 0-3 α.α.

Η βαθμολογία
(Σε 29 αγώνες)

ΠΑΟ Βάρδας (109-12) 81

———————————-

Αστέρας (74-20) 65
Θύελλα (50-29) 49
Δόξα Ν.Μ. (43-33) 47
Ολυμπιακός Σ. (46-41) 47
Νίκη Τραγανού (37-27) 46
Ηλειακός Β. (40-31) 41
Ηλειακός Λ. (41-45) 41

Λ. Αστέρας (38-39) 38

———————————-

Αλφειός (37-35) 38
Πέλοπας (31-42) 36
Ξενοφών (35-43) 32

Ολυμπιάδα (21-57) 31

———————————-

Α.Ο. Μακρισίων (37-48) 30
Δάφνη (29-63) 24
Κένταυρος Σ. — —

*Ο Κένταυρος αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot