FOLLOW US: facebook twitter

Α1 DEDALOS SECURITY: Η Προκήρυξη για την άνοδο και τον υποβιβασμό

Ημερομηνία: 24-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99004″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην Προκήρυξη της Α1 DEDALOS SECURITY από την ΕΠΣ Ηλείας, περιγράφεται τι γίνεται στην κορυφή και στην ουρά του μεγάλου τοπικού πρωταθλήματος, ως εξής:

Ανάδειξη πρωταθλητή

Τα 4 πρώτα σωματεία της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την τελική βαθμολογική κατάταξή τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων και σύνολο έξι αγώνων, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής τους διαφοράς την κανονική περίοδο. Το σωματείο που θα τερματίσει πρώτο είναι και ο πρωταθλητής της ΕΠΣΗ για την περίοδο 2019-2020 και παίρνει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των πλέι-οφ, θα προκύπτει ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την 4η  θέση θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες πλέι-οφ. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράται σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράται κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων πλέι-οφ  του 1ου από τον 2ο  ορίζονται οι 3 βαθμοί.

Υποβιβασμός

-Εάν υποβιβαστούν 2  σωματεία, το τελευταίο σωματείο 14ος  θα υποβιβάζεται απευθείας και το άλλο ένα σωματείο μέσα από αγώνες πλέι-άουτ ως εξής: Ο 12ος με τον 13ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες πλέι-άουτ. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην Α2. Ο νικητής παραμένει στην κατηγορία.

-Εάν υποβιβαστούν 3 σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία 14ος και 13ος θα υποβιβάζονται απευθείας και το άλλο ένα σωματείο μέσα από αγώνες πλέι-άουτ ως εξής: Ο 11ος με τον 12ο  εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες πλέι-άουτ. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην Α2. Ο νικητής παραμένει στην κατηγορία.

-Εάν υποβιβαστούν 4 σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία 14ος και 13ος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα 2 σωματεία μέσα από αγώνες πλέι-άουτ ως εξής: Ο 9ος με τον 12ο εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 6 βαθμών, ο 10ος με τον 11ο  εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των 5 βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες πλέι-άουτ. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην Α2. Ο νικητής παραμένει στην κατηγορία.

 

Οι θέσεις υποβιβασμού και ανόδου ανάλογα με τη Γ΄ Εθνική

Α1 Κατηγορία

Ανάλογα με την πορεία των ηλειακών ομάδων της Γ΄ Εθνικής, υποβιβάζονται από την Α1 στην Α2 κατηγορία 2 έως 4 σωματεία.

-Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο από την Γ΄ Εθνική, υποβιβάζονται 2 σωματεία στην Α2 κατηγορία.

– Εάν υποβιβαστούν 1 ή 2 σωματεία από την Γ΄ Εθνική, υποβιβάζονται 3 σωματεία στην Α2 κατηγορία.

– Εάν υποβιβαστούν 3 σωματεία  από την Γ’ Εθνική, υποβιβάζονται 4 σωματεία στην Α2 κατηγορία.

 

Α2 Κατηγορία

Προβιβάζονται από την Α2 στην Α1, το ελάχιστο 2 και το ανώτερο 3 σωματεία.

-Εάν υποβιβαστούν 2 σωματεία από την Α1, προβιβάζονται 3 σωματεία.

– Εάν υποβιβαστούν 3 σωματεία από την Α1, προβιβάζονται 2 σωματεία.

-Εάν υποβιβαστούν 4 σωματεία από την Α1, προβιβάζονται 2 σωματεία.

Υποβιβάζονται από την Α2 Κατηγορία στη Β΄ το ελάχιστο 2 και το ανώτερο 4  σωματεία.

*Από τη Β΄ Κατηγορία προβιβάζονται στην Α2, το ελάχιστο 2 και το ανώτερο 3 σωματεία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot