FOLLOW US: facebook twitter

A. Nικολακόπουλος: «Καμπανάκι» για να επιταχυνθούν οι μετακλήσεις εργατών γης

Ημερομηνία: 30-11-2023 | Συντάκτης:

Στα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ παρέπεμψε ο Λιβάνιος απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου για στελέχωση της Αποκεντρωμένης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με καθημερινή υπέρβαση των δυνατοτήτων των υπαλλήλων που έχουν απομείνει, συνεχίζει την ομαλή του λειτουργία το Τμήμα Αδειών Διαμονής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο, καθώς δεν έχει ενισχυθεί με προσωπικό παρά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του προς τα αρμόδια υπουργεία ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ως απάντηση στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας, Ανδρέα Νικολακόπουλου, δεν έχει καταστεί δυνατή η ενίσχυση της υπηρεσίας με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, αλλά αντίθετα η κινητικότητα το έχει αποδυναμώσει σε οριακό επίπεδο.

«Η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού αποτελεί απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη για τις υπηρεσίες αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης, προκειμένου να υλοποιηθεί η διασφάλιση του καθεστώτος νόμιμης διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών με την ταυτόχρονη εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων Αδειών Διαμονής και ικανοποίηση των αναγκών της οικονομίας στην πρωτογενή παραγωγή», αναφέρει και προσθέτει πως για το τμήμα της Ηλείας απαιτούνται επτά υπάλληλοι.

Η αναπλ. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης, Χρυσάνθη Γραικούση, απορρίπτει τους ισχυρισμούς για «διακράτηση θέσεων σε ημέτερους» και για ευθύνη των υπαλλήλων σε καθυστερήσεις αδειοδότησης, τονίζοντας ότι στην Ηλεία μέχρι σήμερα έχει ικανοποιηθεί το μέγιστο δυνατό ποσοστό αιτημάτων που έχουν κατατεθεί, παρότι ο όγκος είναι δυσανάλογος σε σχέση με τη στελεχιακή δυναμικότητα του τμήματος.

«Οι υπάλληλοι καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για (…) την εξυπηρέτηση των αιτήσεων για μετάκληση. Στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων (…) θα συμβάλει η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό του ΤΑΔ Ηλείας, καθώς με τις πρόσφατες τρεις αποσπάσεις υπαλλήλων του τμήματος προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των υπηρετούντων υπαλλήλων που καλούνται με υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστούν το όλον αντικείμενο του τμήματος (…) δεν υφίσταται η διακράτηση θέσεων για ημέτερους, καθώς ο προβλεπόμενος αριθμός θέσεων ανά ΠΕ από τη σχετική ΚΥΑ είναι ικανές για την κάλυψη όλων των αιτημάτων. (…) Οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί είναι αόριστοι, αβάσιμοι και άκρως συκοφαντικοί και πλήττουν το κύρος της υπηρεσίας», τόνισε και πρόσθεσε πως το Τμήμα της Ηλείας δίνει άμεση προτεραιότητα στην ικανοποίηση αιτήσεων για μετακλήσεις.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης που είναι σε εξέλιξη από το ΑΣΕΠ για προσλήψεις στην Αποκεντρωμένη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot