FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Ενισχύεται με 9 Αξιωματικούς η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας

Ημερομηνία: 01-02-2023 | Συντάκτης:

Σημαντικό αποτέλεσμα έφερε η πρωτοβουλία που είχε αναπτύξει προσφάτως ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος για την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας στην Ηλεία . Είχε δε για τον σκοπό αυτό συνεργασθεί με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιώντας και επίσκεψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο μαζί με τον Πρόεδρο Γρηγόρη Κατσώλη και άλλα μέλη της Ένωσης πριν από ένα μήνα.

Στην Ηλεία έτσι, όπως τουλάχιστον έγινε χθες γνωστό η ΕΛΑΣ ενισχύεται με εννέα ακόμη άτομα και ειδικότερα, με έναν Υπαστυνόμο και οκτώ της κατηγορίας Ανθυπαστυνόμων – Αρχιφυλάκων γεγονός που προκάλεσε και την ανάλογη ικανοποίηση στον βουλευτή της ΝΔ.

Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα δήλωσε, ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προκειμένου σταδιακώς να καλύπτονται κενά στην Αστυνομική Δνση του Νομού μας επισημαίνοντας την ανάγκη τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό όσο και για τον εξοπλισμό ή τις κτιριακές υποδομές της ΕΛΑΣ για καλύτερη στέγαση υπηρεσιών της.

Άλλωστε ο Ηλείος κοινοβουλευτικός εκτός των ανωτέρω είχε προβεί και σε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στον τόπο μας θα συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται κατά της εγκληματικότητας και του περιορισμού άλλων παραβατικών φαινομένων.
ΦΩΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πίτα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Π.Σ

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Αρχηγό του Π.Σ

Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Επιτροπή Περιβάλλοντοςέχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, αλλάκαιπροστασίας του δασικού περιβάλλοντος, ζητήματα, στα οποία το Πυροσβεστικό Σώμα διαδραματίζει καίριο ρόλο.Η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, στην Αθήνα, και παρευρέθηκαν, ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης Αστυνόμος Β΄ και Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο νέος Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Π.Σ. Παναγιώτης Βελής.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχήθηκε στους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος καλή χρονιά με όσο γίνεται λιγότερες πυροσβεστικές επιχειρήσεις, ενώ ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους της Επιτροπής Περιβάλλοντος τους αποστράτους για την επί χρόνια προσφορά τους.

Η Πρόεδρος της Επιτροπήςείχε, ακόμη, την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, για ζητήματα στελέχωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών, την επερχόμενηπροκήρυξηγια μόνιμες θέσεις στην πυροσβεστική, καθώς και γιατις βελτιώσεις που έχουν επέλθειστο σύστημα πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη ένταση και συχνότητα, λόγω της κλιματικής κρίσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος