FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 28-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Πράσινο φως» για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας μετά την έγκριση της αρχικής χρηματοδότησης, ύψους 91.000 ευρώ, από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων για την εκτέλεση του σχετικού έργου, για το οποίο ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος είχε προβεί σε σειρά επαφών και ενεργειών ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ειδικότερα, με  απόφαση του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. εγκρίθηκε η επιχορήγηση της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” με το ποσό των 91.762.99 ευρώ για το έργο «Επισκευές στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας- τακτοποίηση κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας».

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Νικολακόπουλος είχε κάνει αλλεπάλληλες επαφές προκειμένου να τελεσφορήσει η διαδικασία και πιο συγκεκριμένα είχε κάνει δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, μία συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα και με μία συνάντηση με τον Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Αλεξανδρή, καθώς και τρεις συναντήσεις με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και στελέχη της ΚτΥΠ Α.Ε.

Το συνολικό ποσό που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου αναμένεται να αγγίξει τις 350.000 ευρώ. Στην παρούσα φάση εγκρίθηκε το πρώτο τμήμα της χρηματοδότησης και έπεται στην πορεία και νέα έγκριση πίστωσης μετά της ολοκλήρωση της οικοδομικής τακτοποίησης.  Το έργο θα εκτελεστεί από την ΚτΥΠ.

Οι παρεμβάσεις του κ. Νικολακόπουλου στον κ. Τσιάρα, τον κ. Κώτσηρα και τον κ. Αλεξανδρή, αφορούσαν και στα δύο Δικαστικά Μέγαρα και ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όπως συνέβη και με το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για το Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας και θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος