FOLLOW US: facebook twitter

Α. Μαρίνος: Κομβικής σημασίας έργο

Ημερομηνία: 08-08-2023 | Συντάκτης:

Υπεγράφη η σύμβαση για «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δ. Πηνειού».

Σε πορεία υλοποίησης άλλος ένας στόχος της Δημοτικής Αρχής.


Η υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου ξεκινά στον Δήμο Πηνειού. Σήμερα στο Δημαρχείο στη Γαστούνη, υπεγράφη  μεταξύ του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΑΨΙΔΑ ΑΕ» η σύμβαση, για το έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Πηνειού», προϋπολογισμού 2.600.000€.

Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και το Τραγανό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελούν βασικό στόχο της δημοτικής αρχής. Να σημειωθεί ότι στον Δήμο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και το έργο αγροτικής οδοποιίας.

Με το έργο, επιχειρείται με άμεσες στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου η μείωση της επικινδυνότητας και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Πηνειού. Στόχος η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και η  βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος καλωσορίζοντας τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΨΙΔΑ ΑΕ»  κ. Γιώργο Καραμάνο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σας συγχαίρω για την ανάληψη ευθύνης όντας βέβαιος ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλους κατασκευαστές. Το μέγεθος του έργου είναι μεγάλο και η σημασία του κομβική. Ένας ακόμη στόχος του Δήμου μπαίνει στην ευθεία της υλοποίησης και τα χαρτιά γίνονται έργα».

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Γιώργος Καραμάνος από την πλευρά του τόνισε ότι το έργο θα ξεκινήσει στις  28 Αυγούστου και στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το 20% του έργου.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Μαφρέδας, σημείωσε: «Είμαι 15 χρόνια αιρετός, τέτοιο έργο δεν έχει ξαναγίνει στον Δήμο μας! Συγχαίρω τον Δήμαρχο »

Παρόντες στην υπογραφή, οι αντιδήμαρχοι κ.Γιώργος Κολοκατίνης, Νίκος Γεωργόπουλος, Νίκος Μαφρέδας, Σίμων Μάλλιαρης και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου  τοπογράφος κ. Αντώνης Γιαννικόπουλος

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως:

  • Κατασκευή αντιολισθηρών λεπτοτάπητων
  • Κατασκευή ασφαλτοτάπητων
  • Εφαρμογή έγχρωμων λεπτοτάπητων σε οδούς όπου απαιτείται μείωση ταχύτητας σε συνδυασμό με κάθετη και οριζόντια σήμανση 
  • Δημιουργία έγχρωμων διαβάσεων με ράμπες ΑΜΕΑ
  • Οριζόντια σήμανση με διαγραμμίσεις (για μείωση ταχύτητας, δημιουργίας θέσεων παρκαρίσματος)
  • Κατακόρυφη σήμανση
  • Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων πεζών για αποτροπή ανεξέλεγκτης διέλευσης πεζών
  • Δημιουργία/ ανακατασκευή πεζοδρομίων για ασφαλή διάβαση πεζών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot