FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι στην Κρέστενα-Τα ματς της 19ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 01-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξενοφών-Ηλειακός το Σάββατο – Στα Σαβάλια η Θύελλα, στο Σκουροχώρι η Δόξα – Πανηλειακός-Αστέρας στον Πύργο

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Πλησιάζουμε στο φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορία. Απομένουν τέσσερις κρίσιμες αγωνιστικές και το προσεχές Σαββατοκύριακο η 19η αγωνιστική περιλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που ερίζουν για τον τίτλο, τον Ξενοφώντα και τον Ηλειακό, αλλά και ένα κλασικό ηλειακό ντέρμπι, Πανηλειακός-Αστέρας. Η  Θύελλα έχει δύσκολη έξοδο στα Σαβάλια και η Δόξα Ν.Μ. στο Σκουροχώρι. «Εξάποντο» στη μάχη της παραμονής είναι το Ν. Φιγαλεία-Πήγασος. Ρεπό έχει ο Αίας.  

Ξενοφών-Ηλειακός

Ο πρωτοπόρος Ξενοφών, που έχει 4 βαθμούς περισσότερους από την 2η Θύελλα,  υποδέχεται το Σάββατο τον τρίτο Ηλειακό, που υπολείπεται ένα βαθμό από την Θύελλα και πέντε από τον Ξενοφώντα, και εφόσον καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της (σε αντίθεση με την Θύελλα), θα παίξουν μόνο για τη νίκη. Ο μεν Ξενοφών για να μείνει πρώτος, ο δε Ηλειακός για να συνεχίσει να ελπίζει τουλάχιστον στην 2η θέση, ενόψει πλέι-οφ. Συμπαγής και αήττητος ο Ξενοφών (μόλις 7 γκολ παθητικό) αλλά με δυσκολίες στο γκολ τελευταία, γεγονός που του έχει στερήσει νίκες, ανεβασμένος ο Ηλειακός και με επιθετικό οίστρο εσχάτως, έχοντας πετύχει 11 γκολ στα δύο τελευταία ματς (με Αίαντα και Πανηλειακό εντός). Σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.

Σκουροχώρι-Δόξα Ν.Μ.

Την ίδια μέρα, το Σάββατο στο Σκουροχώρι, ο Λ. Αστέρας με νέο προπονητή στον πάγκο τον Γιώργο Φουντά, περιμένει την Δόξα Ν.Μ., με τις δύο ομάδες να διάγουν βίους αντίθετους! Ο μεν Λ. Αστέρας παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό έχοντας να γευτεί την χαρά της νίκης έξι αγωνιστικές (2 ισοπαλίες-4 ήττες), η δε Δόξα έχει 4 σερί νίκες που την έφεραν στην 4η θέση και θέλει να μείνει εκεί για να συμμετάσχει στα πλέι-οφ.

Ολυμπιακός Σ.-Θύελλα

Την Κυριακή στα Σαβάλια ο δυνατός στην έδρα του Ολυμπιακός (3 νίκες-4 ισοπαλίες-1 ήττα) που μάχεται να απομακρυνθεί από τα πλέι-άουτ, θα αντιμετωπίσει την Θύελλα, που είναι δεύτερη, στο -4 από τον Ξενοφώντα, έχοντας όμως κάνει το ρεπό της. Ως εκ τούτου αν θέλει να έχει ελπίδες για την 1η θέση πρέπει να περάσει από τα Σαβάλια, απ’ όπου δεν πέρασε ο Ξενοφών (1-1) και η Δόξα (1-1), ενώ πέρασε ο Αστέρας με γκολ στο 85΄ (1-2)!

Πανηλειακός-Αστέρας

Στον Πύργο την Κυριακή θα διεξαχθεί το “clasico” Πανηλειακός-Αστέρας. Σχετικά άνετος ο Πανηλειακός με 18 βαθμούς, στο +6 από την ζώνη των πλέι-άουτ. Με την πλάτη στον τοίχο ο Αστέρας που για πρώτη φορά βγήκε εκτός τετράδας μετά την ήττα από την Δόξα Ν. Μανωλάδας. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον, αν και ο Πανηλειακός προέρχεται από δύο σερί ήττες, η δεύτερη βαριά στα Λεχαινά, και θέλει να βγάλει αντίδραση…

Ν. Φιγαλεία-Πήγασος

«Εξάποντο» στη μάχη της παραμονής στη Ν. Φιγαλεία. Απόλλωνας και Πήγασος ισοβαθμούν στην τελευταία θέση και ο χαμένος… χάνεται, καθώς ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται απευθείας στην Β΄ Κατηγορία. Ο Απόλλωνας στην έδρα του είναι πολύ ανταγωνιστικός, ενώ ο Πήγασος είναι εσχάτως εμφανώς βελτιωμένος και το ματς προμηνύεται αμφίρροπο.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/3-Ώρα 3.30μ.μ.

Ξενοφών-Ηλειακός: Τσάκαλης, Καραλής, Παναγόπουλος
Σκουροχώρι-Δόξα Ν.Μ.: Στάμος, Κόρδας, Γούργουρας

Κυριακή 3/3

Ώρα 3.30μ.μ.
Ολυμπιακός Σ.-Θύελλα: Κούλης, Λιάπης, Λαμπρόπουλος
Πανηλειακός-Αστέρας: Τσάκαλης, Τσερφόλιας, Δουλαβέρης
Ν. Φιγαλεία-Πήγασος: Γκατζόπουλος, Ξυδούς, Καλαμαράς
Ρεπό: Αίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος