FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι σε Κρέστενα και Σπιάντζα-Τα ματς της 14ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 26-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξενοφών-Αστέρας το Σάββατο και Θύελλα-Πανηλειακός την Κυριακή

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Τα ντέρμπι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας και όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, το ενδιαφέρον φουντώνει σε κορυφή και ουρά! Αυτή την αγωνιστική υπάρχουν δύο ντέρμπι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτό στην Κρέστενα, ανάμεσα στον 2ο Ξενοφώντα και τον 3ο Αστέρα, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν πέντε βαθμοί. Στο Ενωσιακό θα διεξαχθεί το πυργιώτικο ντέρμπι Θύελλα-Πανηλειακός. Ο Ηλειακός παίζει στο Σκουροχώρι και μάχες παραμονής έχουμε στα Σαβάλια (με Πήγασο) και Ν. Φιγαλεία (με Αίαντα). Ρεπό έχει η Δόξα Ν.Μ..

Ξενοφών-Αστέρας

Το Σάββατο στην Κρέστενα ο Ξενοφών υποδέχεται τον Αστέρα στο μεγάλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής. Δεύτερος και αήττητος στο πρωτάθλημα ο Ξενοφών, κυνηγάει την Θύελλα και περιθώρια για «γκέλες», πολύ περισσότερο εντός έδρας, δεν υπάρχουν. Προέρχεται από μεγάλο «διπλό» στη Ν. Μανωλάδα και με όπλο την συμπαγή άμυνά του (μόλις 4 γκολ παθητικό), όπου δεσπόζει ο ανίκητος Θοδωρής Μπέριος, πάει για νίκη και στο δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι.

Ο Αστέρας ηττήθηκε μετά από πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, από τον Ηλειακό στην Αμαλιάδα, θέλει μια θέση στην πρώτη τετράδα και μπορεί να βάλει δύσκολα στον Ξενοφώντα όπως έκανε στο Ενωσιακό με την Θύελλα.

Θύελλα-Πανηλειακός

Τρεις μέρες μετά την μεταξύ τους σύγκρουση στο Κύπελλο Ηλείας, Θύελλα και Πανηλειακός έρχονται ξανά αντιμέτωποι την Κυριακή για το πρωτάθλημα αυτή την φορά, στο Ενωσιακό (ώρα 3.30μ.μ.). Η πρωτοπόρος Θύελλα βρίσκεται σε πολύ καλή  κατάσταση, σκοράρει κατά βούληση και θέλει τη νίκη για να μείνει πρώτη στην βαθμολογία. Ο Πανηλειακός υστερεί απέναντι στις δυνατές του πρωταθλήματος, γι’ αυτό και είναι 6ος (στο -9 από την τετράδα), ωστόσο θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα καθώς στόχος του πλέον είναι η άνετη παραμονή. 

Σκουροχώρι- Ηλειακός 

Την Κυριακή στο Σκουροχώρι ο Λ. Αστέρας φιλοξενεί τον Ηλειακό, με τις δύο ομάδες να διάγουν… βίο αντίθετο. Οι Σκουροχωρίτες παλεύουν να αποφύγουν τα πλέι-άουτ, οι Λεχαινίτες για να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται ενόψει πλέι-οφ. Ανώτερος ο Ηλειακός, εντούτοις ο Λ. Αστέρας είναι ανταγωνιστικός στην έδρα του και θα παλέψει για το βαθμολογικό όφελος.

Ολυμπιακός Σ.-Πήγασος

Την Κυριακή στα Σαβάλια ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πήγασο Πρασίνου σε μια μάχη παραμονής. Ο Ολυμπιακός έχει 10 βαθμούς και ο Πήγασος 5, με τους «ερυθρόλευκους» να ποντάρουν στην δυνατή έδρα τους, εκεί όπου είναι αήττητοι με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες. Μόνο ήττες έχει εκτός ο Πήγασος (πέντε), που ψάχνει βαθμούς και μακριά από το Κατσαρού για να έχει ελπίδες παραμονής.

Ν. Φιγαλεία-Αίας

Στη Ν. Φιγαλεία την Κυριακή έχουμε άλλο ένα «εξάποντο» ματς. Ο Απόλλωνας που έχει 8 βαθμούς περιμένει τον Αίαντα που έχει 11. Η ομάδα της Ν. Φιγαλείας θέλει να αξιοποιήσει την έδρα της, εκεί όπου κέρδισε πρόσφατα τον Πανηλειακό, ενώ ο Αίας πάει για δύο αποτελέσματα, καθώς έστω με ισοπαλία θα κρατήσει πίσω του τον Απόλλωνα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/1-Ώρα 3μ.μ.

Ξενοφών-Αστέρας: Σταυρόπουλος, Ντάβαρης, Καλαμαράς

Κυριακή 28/1-Ώρα 3μ.μ.

Σκουροχώρι- Ηλειακός: Παυλόπουλος, Μαυραειδοπούλου, Δουλαβέρης

Ν. Φιγαλεία-Αίας: Σφυρής, Γούργουρας, Λαμπρόπουλος

Ολυμπιακός Σ.-Πήγασος: Γκατζόπουλος, Σιαχάμη, Δημητρακόπουλος

Ώρα 3.30μ.μ.

Θύελλα-Πανηλειακός: Στάμος, Λιάπης, Παναγόπουλος

Ρεπό: Δόξα Ν.Μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot