FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι πρωτιάς στην Κρέστενα-Τα ματς της 17ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Έξι αγωνιστικές έχουν απομείνει στο μεγάλο ηλειακό πρωτάθλημα A΄ PLAYSPORTS και η μάχη για την πρωτιά, τις θέσεις των πλέι-οφ και την αποφυγή του υποβιβασμού φουντώνει. Αυτή η αγωνιστική, η 17η, περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ξενοφώντα και την Θύελλα την Δευτέρα στην Κρέστενα. Οι άλλες δύο ομάδες της τετράδας, Ηλειακός και Αστέρας, παίζουν εντός με Αίαντα και Πήγασο αντίστοιχα. Η 5η Δόξα Ν.Μ. παίζει την Δευτέρα στον Πύργο με τον Πανηλειακό στο άλλο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής, η αυλαία της οποίας ανοίγει το Σάββατο με το «εξάποντο» ματς παραμονής Σκουροχώρι-Ολυμπιακός Σαβαλίων. Ρεπό έχει η Ν. Φιγαλεία.

Σκουροχώρι-Ολυμπιακός Σ.

Το Σάββατο στο Σκουροχώρι ο Λ. Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Σαβαλίων σε ένα «ντέρμπι παραμονής». Αμφότερες οι ομάδες ισοβαθμούν στους 11 βαθμούς στα όρια της ζώνης των πλέι-άουτ και ο χαμένος θα βρεθεί σε δυσχερή θέση. Ο Λ. Αστέρας με ομάδες στα μέτρα του βρίσκει τον τρόπο να παίρνει βαθμούς, ιδίως στην έδρα του, εκεί όπου έχει κερδίσει Αίαντα και Πήγασο κι έχει φέρει ισοπαλία με τον Πανηλειακό. Ο Ολυμπιακός μακριά από τα Σαβάλια έχει μόλις μια ισοπαλία (με τον Πήγασο) και πέντε ήττες.

Ηλειακός-Αίας

Την Κυριακή στα Λεχαινά ο Ηλειακός περιμένει τον Αίαντα σε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ιστορικών ηλειακών ομάδων. Ο Ηλειακός βρίσκεται στο -6 από την δεύτερη Θύελλα και κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι-οφ αν η μεταξύ τους διαφορά πάει στους 9. Ως εκ τούτου η νίκη είναι επιτακτική κόντρα στον Αίαντα, ο οποίος παλεύει να αποφύγει τα πλέι-άουτ (έχει 13 βαθμούς) και θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα. Από ισοπαλία στο Ενωσιακό προέρχεται ο Ηλειακός, από εντός έδρας ήττα από τον Πανηλειακό ο Αίας.

Αστέρας-Πήγασος

Την ίδια μέρα ο τέταρτος Αστέρας αντιμετωπίζει στην Αμαλιάδα τον Πήγασο και παίζει και αυτός με την πλάτη στον τοίχο, διότι βρίσκεται στο -11 από τον πρωτοπόρο Ξενοφώντα και αν ο 4ος έχει διαφορά 10 βαθμών και άνω από τον 1ο μένει εκτός πλέι-οφ. Ο Πήγασος από την άλλη συνεχίζει να είναι ουραγός, στο -3 από τη Ν.Φιγαλεία και είναι αναγκασμένος να ψάχνει βαθμούς ανεξαρτήτως αντιπάλου, για να αποφύγει την τελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στην Β΄ Κατηγορία.

Ξενοφών-Θύελλα

Την Δευτέρα στην Κρέστενα, στις 3.30μ.μ., θα διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Ξενοφώντα και την Θύελλα. Πρώτος και αήττητος ο συμπαγής  Ξενοφών, είναι στο +3 από την Θύελλα, που «λαβωμένη» από τραυματισμούς και απουσίες, προέρχεται από δύο διαδοχικές  ισοπαλίες που την έριξαν από την 1η θέση. Ο Ξενοφών πέρα από το κίνητρο της διατήρησης της 1ης θέσης, με νίκη θα πάει στο +6 και θα πλησιάσει το +8 που δίνει απευθείας τον τίτλο, χωρίς πλέι-οφ. Η Θύελλα από την άλλη, ήταν για πολλές αγωνιστικές πρώτη, και θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, ενώ ταυτόχρονα επ’ ουδενί δεν επιθυμεί να βρεθεί στο -6 και να τεθεί εν αμφιβόλω η διεξαγωγή πλέι-οφ για τον τίτλο. Μεγάλο παιχνίδι στην Κρέστενα, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, που αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί φίλαθλοι απ’ όλη την Ηλεία.

Πανηλειακός-Δόξα Ν.Μ.

Την Δευτέρα θα διεξαχθεί και το άλλο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, το Πανηλειακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας στο Στάδιο Πύργου (ώρα 4.15μ.μ.). Ο Πανηλειακός με 18 βαθμούς κοιτάζει να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από την ζώνη των πλέι-άουτ καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε (Ηλειακό εκτός, Αστέρα εντός, Ξενοφώντα εκτός και Σκουροχώρι εντός). Η Δόξα Ν.Μ. είναι 5η, κυνηγάει τον 4ο Αστέρα και είναι στο -2 από αυτόν, αλλά παράλληλα γνωρίζει πως πρέπει να μειωθεί η διαφορά από τον πρώτο (είναι στους 13 βαθμούς τώρα) για να μπει στα πλέι-οφ. Ως εκ τούτου θα παίξει μόνο για την νίκη στον Πύργο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/2-Ώρα 3.30μ.μ.

Σκουροχώρι-Ολυμπιακός Σ.: Κούλης, Λιάπης, Ντάβαρης

Κυριακή 18/2-Ώρα 3.30μ.μ.

Αστέρας-Πήγασος: Γκατζόπουλος, Ξυδούς, Μαυραειδοπούλου

Ηλειακός-Αίας: Παυλόπουλος, Καραλής, Σιαχάμη

Δευτέρα 19/2-Ώρα 3.30μ.μ.

Ξενοφών-Θύελλα: Στάμος, Καραλής, Ντάβαρης

Ώρα 4.15μ.μ.

Πανηλειακός-Δόξα Ν.Μ.: Τσάκαλης, Καλαμαράς, Τσερφόλιας

Ρεπό: Ν.Φιγαλεία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot