FOLLOW US: facebook twitter

Α.Ε. Μεσολογγίου-ΠΑΟ Βάρδας 1-2: Πολύτιμο «τρίποντο» στο Αιτωλικό

Ημερομηνία: 02-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο ΠΑΟ Βάρδας όπως παρατάχθηκε χθες στο Αιτωλικό.

Με σκόρερς τους Διονυσόπουλο, Λαθύρη στο β΄ ημίχρονο, ο ΠΑΟΒ έφυγε με το “διπλό” από την Αιτωλοακαρνανία

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Για την 4η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής,  ο ΠΑΟ Βάρδας χωρίς τους τραυματίες Πολίτη, Μικελάτο και τον Λαθύρη να μην είναι στο βασικό σχήμα αλλά να μπαίνει στο ματς στο ημίχρονο (προερχόταν από τραυματισμό) κέρδισε 2-1 στο Αιτωλικό την Α.Ε. Μεσολογγίου κι έφτασε τους 6 βαθμούς σε τρία ματς. Μια πολύτιμη νίκη κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, από την έδρα της οποίας θα περάσουν οι περισσότερες ομάδες. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ο ΠΑΟΒ έπρεπε να πάρει το τρίποντο και αυτό έκανε!

Η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη, ήλεγξε απόλυτα τον αγώνα και χτύπησε στο β΄ ημίχρονο με την είσοδο του Λαθύρη κι έχοντας πολυτιμότερο παίκτη τον Παύλο Διονυσόπουλο που σκόραρε το 0-1, αλλά κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο έγινε το 0-2.

Στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΒ είχε τον έλεγχο του αγώνα και την εδαφική υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 30΄ ένα σουτ από δεξιά του Πλαστουργού, που απέκρουσε δύσκολα με το πόδι σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Α.Ε. Μεσολογγίου. Οι γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί μια ευκαιρία με τον Γκασούκα, με ένα σουτ που πέρασε άουτ στο 37΄.

Στο 55΄ η Α.Ε.Μ. έχασε πέναλτι στο 55΄ με τον Μιχαλόπουλο (άουτ), πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Διονυσόπουλος. Η εξέλιξη αυτή ανέβασε ψυχολογικά την ηλειακή ομάδα, που άρχισε να πιέζει για να πετύχει αυτή γκολ και τα κατάφερε στο 63΄. Ο Διονυσόπουλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή (0-1). Και τρία λεπτά μετά, στο 66΄, ξανά ο Διονυσόπουλος κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λαθύρης κι έγραψε το 0-2.

Στο 77΄ δόθηκε και νέο πέναλτι στους γηπεδούχους, στο οποίο υπέπεσε ο  Παπασπηλιόπουλος και το εκτέλεσε εύστοχα ο Πλαστήρας μειώνοντας σε 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Καλύτεροι από τον ΠΑΟΒ οι Μπίσα, Διονυσόπουλος, Κοτσώνης, χωρίς να υστερήσει κανείς. Τους «πράσινους» ακολούθησαν στο Μεσολόγγι 50 περίπου φίλαθλοι, προεξάρχοντος του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα.

Α.Ε. Μεσολογγίου: Δουλιώτης, Γαβριήλ, Ζαβιτσάνος (35΄λ.τρ. Κουφός-70΄ Κοκονόζι), Αυτζής, Μπαλαμπάνης, Κακιώνης, Κράνης (55΄ Πασπαλιάρης), Μούτσι, Γκασούκας (46΄ Πλαστήρας), Μιχαλόπουλος, Χαλαζιάς.

ΠΑΟ Βάρδας: Βορύλλας, Κοτσώνης, Παπασπηλιόπουλος, Θεοφάνης, Διονυσόπουλος, Λιόσης, Μαστραντωνάκης (67΄ Τρομπούκης), Κούστα, Μπίσα (67΄ Παπαχριστόπουλος), Πλαστουργός (88΄ Κ. Τσεκούρας), Δουλαβέρης (46΄ Λαθύρης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος