FOLLOW US: facebook twitter

Aιμοδοσία από το Εσπερινό Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 01-04-2017 | Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εσπερινού-Γυμνασίου Λυκείου Αμαλιάδας. Το σχολείο, με έντονη κοινωνική ευαισθησία και συμμετοχή στα ανθρωπιστικά και πνευματικά δρώμενα, με δράσεις γεμάτες αγάπη και αλληλεγγύη,  είναι χώρος υγιούς πρωτοπορίας στο χώρο της εκπαίδευσης με έντονη κοινωνική συμμετοχή.

Η παραπάνω δράση έρχεται σαν επιστέγασμα της κοινωνικής προσφοράς της σχολικής κοινότητας και αναδεικνύει τον σύγχρονο ρόλο του εκπαιδευτηρίου με την εμπλοκή του σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος καθημερινά.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, τους εκπαιδευτικούς και ιδίως στον υπεύθυνο καθηγητή της αιμοδοσίας π. Γεώργιο Σταθόπουλο, για την οργάνωση και επιμέλεια της δράσης, καθώς επίσης και στον Δ/ντή του σχολείου κ. Αβραάμ Μπούρα που υπήρξε αρωγός και υποστηρικτής και αυτού του εγχειρήματος.

Από μαθητές-εργαζόμενους και από ένα σχολείο ενεργό και πρότυπο είχαμε μία επίδειξη ήθους, αλληλεγγύης, αγάπης και φιλαδελφίας. Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα υπάρξουν καινούργιες πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις.

Οι μαθητές του 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας αιμοδοτούν

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η κατ΄ έτος εθελοντική αιμοδοσία του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας. Σε αυτήν μετείχαν μαθητές και οι καθηγητές τους, με θεαματικά αποτελέσματα.

Το σχολείο στο πλαίσιο των πολλαπλών δραστηριοτήτων του έχει εντάξει και την καλλιέργεια του εθελοντισμού των μαθητών, οι οποίοι με την καθοδήγηση του καθηγητού τους και Ιερέως π. Γεωργίου Σταθοπούλου αλλά και την υποστήριξη του συλλόγου των καθηγητών και της Δ/ντριας τους κ. Αγνής Μπαλή οργανώνουν κάθε χρόνο εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό την προσφορά του ύψιστου αγαθού για την ζωή, του αίματος.

Τα παιδιά με χαρά μεγάλη συμμετείχαν και φέτος σε αυτήν την προσπάθεια και όπως και τα ίδια δήλωσαν θα συνεχίσουν και στο μέλλον να χαρίζουν ζωή στους συνανθρώπους τους, αιμοδοτόντας συχνά.

Η μαθήτρια της Γ1 τάξεως Χριστιάννα Δούλου δήλωσε μετά την εμπειρία της «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που μπόρεσα και έγινα εθελόντρια. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε την βοήθειά μας σε άτομα που το έχουν ανάγκη».

Ο μαθητής επίσης της Γ1 τάξεως Θανάσης Γκέκας δήλωσε σχετικά ότι «Νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι ικανός να συμμετέχω στην εθελοντική αιμοδοσία. Διότι με αυτόν τον απλό τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας και να σώσουμε ζωές».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη διαδικασία της αιμοδοσίας και τους καθηγητές τους, αλλά και στην μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, η οποία με την ευθύνη της Ιατρού κ. Ιωάννας Σταυροπούλου κάθε χρόνο στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και με αγάπη προσεγγίζει τα παιδιά, μυώντας τα στην εθελοντική αιμοδοσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος