FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Πρεμιέρα με δυνατά ματς-Το πρόγραμμα

Ημερομηνία: 27-09-2024 | Συντάκτης:

Δόξα Ν.Μ.-Αστέρας το Σάββατο, Ηλειακός-ΠΑΟ Βάρδας την Δευτέρα-Στα Μακρίσια ο Πύργος F.C. Θύελλα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Το νέο, συναρπαστικό, όπως προβλέπεται, πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας ξεκινά το ερχόμενο τριήμερο, με την πρεμιέρα να κρύβει έντονες συγκινήσεις. Κι αυτό διότι περιλαμβάνει δύο πολύ δυνατά ματς. Η αρχή γίνεται το Σάββατο με το παιχνίδι ανάμεσα στη Δόξα Ν.Μανωλάδας και τον Αστέρα Αμαλιάδας στο «Β. Μουρκιώτης» της Ν. Μανωλάδας. Δύο ομάδες ενισχυμένες, πολύ περισσότερο ο Αστέρας του Θοδωρή Ανδριόπουλου, που λογίζεται εκ των διεκδικητών του τίτλου. Η Δόξα του Αλέξη Γαλάνη, είναι πάντα υπολογίσιμη και δυνατή στην έδρα της, εκεί όπου μπορεί να βάλει δύσκολα στον καθένα και στόχος της είναι η διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα.

Το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται την Δευτέρα στο γήπεδο Λεχαινών. Εκεί, ο Ηλειακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟ Βάρδας, στο ντέρμπι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου θέλει μια πορεία ανάλογη και ακόμα καλύτερη της περσινής, όπου κατέλαβε την 3η θέση στην κανονική περίοδο κι έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο ΠΑΟ Βάρδας του Χρήστου Καραπίτσου επέστρεψε στην Α΄ Κατηγορία Ηλείας και με νέα διοίκηση και παντελώς αλλαγμένο ρόστερ, θέλει να συνεχίσει να ανήκει στις κορυφαίες ηλειακές ομάδες, όπως τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Το μεγάλο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Πύργος F.C. Θύελλα. Με ρόστερ που προκαλεί… δέος, με παίκτες κατά βάση εθνικών κατηγοριών, με τον Άγγελο Χαντί και τον Θοδωρή Μπέριο να έχουν παίξει και στην Super League, δεν μπορεί παρά να έχει έναν και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ηλείας και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Οι «κυανόλευκοι» του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου ξεκινούν το απαιτητικό ταξίδι τους την Κυριακή από τα Μακρίσια, εκεί όπου ο Α.Ο.Μ. του Τάσου Γκότση δεν είναι ποτέ ευκαταφρόνητος αντίπαλος και θα παλεύει κάθε ματς όσο δύσκολο κι αν είναι.

Την ίδια μέρα, την Κυριακή, στη Γαστούνη, ο ανανεωμένος Αίας περιμένει τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου. Η ομάδα του Μιχάλη Παπουτσή διαθέτει αρκετούς πολύ καλούς παίκτες (Σταθάτο, Μπουρούκη, Τσουκαλά, Θεοδωρόπουλο, Γκίνη κλπ.) και αναμένεται δυνατός, με στόχο την διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα. Ο Λ. Αστέρας του Χρήστου Γκρίλλα διατήρησε τους περισσότερους παίκτες από το περσινό ρόστερ και θα επιδιώξει και φέτος την παραμονή στην κατηγορία.

Τέλος, την Κυριακή η ομάδα που προστέθηκε τελευταία στην κατηγορία, ο ιστορικός Κεραυνός Χειμαδιού με προπονητή τον Σωτήρη Τζέμο, που επιστρέφει ύστερα από 7 χρόνια στην Α΄ Κατηγορία, φιλοξενεί την «πριγκίπισσα του κάμπου», την Δάφνη του Ερνέστο Λυμπέρη, η οποία έχει και αυτή φέτος πολύ δυνατό ρόστερ και στόχος της είναι η πρώτη πεντάδα.

To πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 28/9-Ώρα 4.30μ.μ.
Δόξα Ν.Μ.-Αστέρας Αμαλιάδας

Κυριακή 29/9- Ώρα 4.30μ.μ.
Μακρίσια- Πύργος F.C. Θύελλα
Αίας Γαστούνης-Λ. Αστέρας Σκουρ.
Κεραυνός Χειμαδιού-Δάφνη Ανδρ.

Δευτέρα 30/9 -Ώρα 4.45μ.μ.
Ηλειακός Λεχαινών-ΠΑΟ Βάρδας
Ρεπό: Ξενοφών Κρεστένων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot