FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι βαθμών και γοήτρου στον Πύργο-Τα ματς της 9ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 08-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με Πήγασο εντός η Θύελλα-Σε Ν. Φιγαλεία και Σκουροχώρι αντίστοιχα Δόξα και Αστέρας

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]

Ένατη αγωνιστική το επόμενο τριήμερο στην Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορία και λόγω του σχετικά μικρού αριθμού ομάδων στην κατηγορία τα ντέρμπι συνεχίζονται αδιαλείπτως! Αυτή την αγωνιστική ξεχωρίζει το ματς Πανηλειακός-Ξενοφών την Δευτέρα στο Στάδιο Πύργου. Η δεύτερη Θύελλα παίζει το Σάββατο με τον Πήγασο στο Ενωσιακό, ενώ Δόξα και Αστέρας που ισοβαθμούν στην 4η θέση παίζουν εκτός έδρας σε Ν.Φιγαλεία και Σκουροχώρι αντίστοιχα. Σαβάλια-Αίας το πέμπτο ματς.  Ρεπό έχει ο Ηλειακός.

Θύελλα-Πήγασος

Η Θύελλα υποδέχεται το Σάββατο τον Πήγασο Πρασίνου και σκέφτεται μόνο τη νίκη για να περάσει πρώτη στην βαθμολογία και να περιμένει την Δευτέρα τυχόν στραβοπάτημα του Α.Ο. Ξενοφών στον Πύργο, ώστε να μείνει στην κορυφή. Ο Πήγασος προέρχεται από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί της Ν. Φιγαλείας και χωρίς άγχος θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα.

Ν. Φιγαλεία-Δόξα Ν.Μ.

Την Κυριακή στη Ν.Φιγαλεία ο Απόλλωνας περιμένει την Δόξα Ν. Μανωλάδας σε ένα παιχνίδι που αμφότερες οι ομάδες θα κυνηγήσουν το τρίποντο. Ο μεν Απόλλωνας για να φύγει από την τελευταία θέση στην οποία ισοβαθμεί με τον Πήγασο, η δε Δόξα για να διατηρηθεί σε τροχιά πλέι-οφ. Η ομάδα του Σταύρου Μεντή προέρχεται από ήττα στο Κατσαρού, ενώ αυτή του Μιχάλη Παπουτσή από δύο διαδοχικές νίκες με Αστέρα και Σκουροχώρι.

Ολυμπιακός Σ.-Αίας

Την ίδια μέρα στα Σαβάλια, ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αίαντα. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους 6 βαθμούς και ψάχνουν πόντους για να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες από Ν.Φιγαλεία και Θύελλα, ενώ ο Αίας την προηγούμενη αγωνιστική είχε ρεπό και… γέμισε τις μπαταρίες του ενόψει της συνέχειας.

Πανηλειακός-Ξενοφών

Την Δευτέρα στις 4.15μ.μ. θα διεξαχθεί το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Στο Στάδιο Πύργου ο Πανηλειακός θα κοντραριστεί με τον Ξενοφώντα σε ένα ντέρμπι από το πρόσφατο παρελθόν όταν οι δύο ομάδες «έριζαν» για τον τίτλο και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και οι μάχες τους ήταν… ομηρικές. Η ομάδα των Λούσκου-Μιλοσέσκι θέλει να ξεχάσει γρήγορα την κακή εμφάνιση και ήττα στην Αμαλιάδα την περασμένη Τετάρτη και να ψάξει τη νίκη που θα την φέρει ξανά στην πρώτη τετράδα. Ο Ξενοφών του Σπύρου Αντωνόπουλου θέλει και αυτός το τρίποντο για να παραμείνει μόνος πρώτος στην βαθμολογία, γνωρίζοντας πως την επόμενη αγωνιστική έχει το ρεπό του. Σπουδαίο παιχνίδι που αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο στο «Χ. Βιλαέτης».

Σκουροχώρι-Αστέρας

Την Δευτέρα θα διεξαχθεί νωρίτερα, στις 3μ.μ., άλλο ένα ματς και μάλιστα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Πύργο. Στο Σκουροχώρι ο Λ. Αστέρας θα παίξει με τον Αστέρα Αμαλιάδας. Η ομάδα των Τσίπη-Σταματελάτου ποντάρει στην έδρα της για βαθμούς και στο Σκουροχώρι είναι δυνατή. Ο Αστέρας προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Πανηλειακού και θέλει να παραμείνει στην πρώτη τετράδα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 9/12-Ώρα 3μ.μ.

Θύελλα-Πήγασος: Τσάκαλης, Καραλής, Λιάπης

Κυριακή 10/12-Ώρα 3μ.μ.

Ολυμπιακός Σ.-Αίας: Κούλης, Πανδής, Μαυραειδοπούλου

Ν. Φιγαλεία-Δόξα Ν.Μ.: Σιαχάμη, Σφυρής, Καραμέρος

Δευτέρα 11/12-Ώρα 3μ.μ.

Σκουροχώρι-Αστέρας: Παυλόπουλος, Σιαχάμη, Καραμέρος

Ώρα 4.15μ.μ.

Πανηλειακός-Ξενοφών: Στάμος, Καραλής, Ντάβαρης

Ρεπό: Ηλειακός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot