FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ντέρμπι σε Σαβάλια και Πύργο-Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Ημερομηνία: 27-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αστέρας-Ξενοφών την Κυριακή και Πανηλειακός-Θύελλα την Δευτέρα για την 3η αγωνιστική

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η 3η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας PLAYSPORTS θα διεξαχθεί την Κυριακή και την Δευτέρα σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΠΣΗ και περιλαμβάνει δύο ντέρμπι:  Αστέρας-Ξενοφών στα Σαβάλια και Πανηλειακός-Θύελλα στο Στάδιο Πύργου. Ρεπό έχει η Δόξα Ν. Μανωλάδας.

Αστέρας-Ξενοφών

Τη Κυριακή στο γήπεδο Σαβαλίων ο δυνατός Αστέρας Αμαλιάδας υποδέχεται  ένα εκ των φαβορί για τον φετινό τίτλο, τον Ξενοφώντα Κρεστένων. Η ομάδα του Στράτου Καλογεράκου (1 νίκη-1 ήττα) προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με τον Ηλειακό στα Λεχαινά, μια ήττα στις λεπτομέρειες (2-1 στο 85΄) και αφού προηγήθηκε 0-1 στο ημίχρονο. Από την άλλη, η ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου, μετά από καλή εμφάνιση επικράτησε 1-0 της Δόξας Ν.Μ. στο έτερο ντέρμπι της αγωνιστικής κι έκανε το 2 στα 2, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα. Ένα παιχνίδι που αναμένεται αμφίρροπο…

Πανηλειακός-Θύελλα

Την Δευτέρα θα διεξαχθεί το πυργιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον ιστορικό Πανηλειακό και την αναγεννημένη από πέρυσι και φιλόδοξη φέτος Θύελλα Καταραχίου, που έχει δυναμώσει πολύ με τις σπουδαίες μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι. Ο Πανηλειακός των Λούσκου-Μιλοσέσκι έχει δύο ισοπαλίες, μην έχοντας και την τύχη με το μέρος του στα δύο πρώτα ματς, χάνοντας ευκαιρίες και σημαδεύοντας αρκετές φορές τα δοκάρια! Η Θύελλα του Νίκου Αλεξανδρόπουλου «στραβοπάτησε» στη Ν. Φιγαλεία (4-4), πληρώνοντας αδράνειες της άμυνας κι έχοντας σοβαρά παράπονα για την διαιτησία. Αμφότερες οι ομάδες «καίγονται» για τη νίκη και το ματς αναμένεται πολύ δυνατό.

Ηλειακός Λ. – Λ. Αστέρας

Ο άλλος διεκδικητής του τίτλου, ο ισχυρός Ηλειακός Λεχαινών του Ανδρέα Ζήκου, που και αυτός έχει κάνει το 2 στα 2 και μάλιστα κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος (Δόξα Ν.Μ. και Αστέρα), υποδέχεται την Δευτέρα τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου και θέλει το 3/3 για να συνεχίσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Σκουροχωρίου, των Τσίπη-Σταματελάτου, την προηγούμενη αγωνιστική υπερκέρασε τις απουσίες της, αλλά και το εις βάρος της 0-1 του α΄ ημιχρόνου κι έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Αίαντα, δείχνοντας πως και φέτος θα είναι ανταγωνιστική.

Αίας – Ν.Φιγαλεία

Την Κυριακή στην Γαστούνη, ο Αίας θα ψάξει την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον σκληροτράχηλο Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας. Η ομάδα του Γιάννη Καραλάγα προέρχεται από δύο ήττες από Αστέρα εντός και Σκουροχώρι εκτός, ωστόσο έχασε αρκετές ευκαιρίες και στα δύο ματς (κυρίως στο Σκουροχώρι) και δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα βαθμό. Ο Απόλλωνας του Σταύρου Μεντή ήρθε στην Α΄ Κατηγορία για να «πουλήσει ακριβά το τομάρι του» και το έχει δείξει και στις δύο πρώτες αγωνιστικές, με τις ισοπαλίες με τον Πανηλειακό στον Πύργο και με την Θύελλα στο γήπεδό του. Και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στην Γαστούνη.

Πήγασος – Ολυμπιακός Σαβαλίων

Τέλος, την Κυριακή στο γήπεδο Κατσαρού, ο Πήγασος του Νίκου Δαβουρλή και ο Ολυμπιακός Σαβαλίων του Τάκη Μαντά θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα, καθώς ήδη έκαναν αμφότεροι το ρεπό τους. Ο Πήγασος έχει μία ήττα από τον ισχυρό Ξενοφώντα και ο Ολυμπιακός εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανηλειακό. Στόχος και των δύο η νίκη, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους ενόψει της συνέχειας, σε άλλο ένα αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Κυριακή 29/10-Ώρα 3μ.μ.

Αστέρας-Ξενοφών: Στάμος, Ντάβαρης, Κόρδας

Αίας-Ν. Φιγαλεία: Παυλόπουλος, Καλαμαράς, Τσερφόλιας

Πήγασος-Ολυμπιακός Σ.: Κούλης, Καραμέρος, Μαυραειδοπούλου

Δευτέρα 30/10-Ώρα 3.15μ.μ.

Ηλειακός Λ.-Σκουροχώρι: Σταυρόπουλος, Πανδής, Βισβάρδης

Ώρα 6μ.μ.

Πανηλειακός-Θύελλα: Στάμος, Ντάβαρης, Κόρδας

Ρεπό: Δόξα Ν.Μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot