FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Μεγάλο διπλό ο Ηλειακός-Νίκες για Ξενοφώντα, Θύελλα-Βαθμό η Ν.Φιγαλεία στον Πύργο

Ημερομηνία: 01-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή, το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας και ο Ηλειακός Λεχαινών επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, περνώντας με νίκη από την έδρα της ισχυρής Δόξας Ν. Μανωλάδας και μάλιστα με ανατροπή (1-2). Η Δόξα προηγήθηκε με τον Κωστόπουλο στο 15΄, ο Ηλειακός ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του α΄  ημιχρόνου με τον Ανδρεόπουλο και ο Αχαιός «κανονιέρης» σκόραρε και δεύτερη φορά στο 57΄, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Ξενοφών έχοντας σε μεγάλη μέρα τον 16χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, Γιώργο Δρακόπουλο, που έφτιαξε 3 γκολ και σκόραρε και ο ίδιος, πέρασε νικηφόρα με σκορ 0-4 από το Κατσαρού κόντρα στον Πήγασο. Το ημίχρονο ήταν 0-1 με σκόρερ τον Μπακατσέλο, ενώ τα άλλα δύο γκολ, πέρα από αυτό του Γ. Δρακόπουλου στο 87΄  πέτυχαν οι Διονυσόπουλος, Μπέριος, στο 57΄ και 83΄ αντίστοιχα.

Η Θύελλα έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του Λ. Αστέρα στο Ενωσιακό. Στο 20΄ ο Μπουρούκης άνοιξε το σκορ, ο ίδιος παίκτης δέκα λεπτά μετά είχε διπλό δοκάρι και ο Λ. Αστέρας ισοφάρισε στο 38΄ με τον Τσαγκάρη. Στο 74΄ ο Ρούνης έγραψε το τελικό 2-1 από ασίστ του Πεσκελίδη. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Σταθάτου λίγο πριν το τέλος του αγώνα στον αυχένα. Το ματς διεκόπη για 15 λεπτά καθώς ο Γαστουναίος επιθετικός δεν ήταν σε θέση να σηκωθεί από το έδαφος και ήρθε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και αυχενικής μοίρας, που ευτυχώς ήταν «καθαρές».

Τέλος, στον Πύργο, ο μαχητικός Απόλλωνας Ν. Φιγαλείας πήρε ιστορικό βαθμό κόντρα στον Πανηλειακό, στον πρώτο του αγώνα στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία του ηλειακού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Σταύρου Μεντή είχε χαμένο πέναλτι στο 22΄ με τον Γιάννη Καπλάνη (μπλόκαρε ο Δασκαλόπουλος). Στο 31΄ ο Παναγόπουλος είχε δοκάρι και στο 80΄ ο Στεφέν άνοιξε το σκορ για τον Πανηλειακό. Στο 89΄ ο Γκούσκος με δυνατό σουτ ισοφάρισε 1-1.

*Αναλυτικά ρεπορτάζ στο φύλλο της Πρωινής την Δευτέρα.


Α΄ Κατηγορία

Κυριακή 1/10

Πανηλειακός- Ν. Φιγαλεία  1-1

Θύελλα-Σκουροχώρι  2-1

Πήγασος-Ξενοφών  0-4

Δόξα Ν.Μ.-Ηλειακός Λ.  1-2

Δευτέρα 2/10-Ώρα 4.15μ.μ.

Αίας-Αστέρας

Ρεπό: Ολυμπιακός Σαβαλίων


Επόμενη αγωνιστική (21-22/10)

Ηλειακός-Αστέρας

Ξενοφών-Δόξα

Σκουροχώρι-Αίας

Ν. Φιγαλεία-Θύελλα

Ολυμπιακός Σ.-Πανηλειακός

Ρεπό: Πήγασος


Β΄ Κατηγορία

Τα αποτελέσματα

Σάββατο 30/9

Κάστρο-Πρόοδος 3-1

Μυρσιναϊκός-Δάφνη  2-5

Μακρίσια-Θύελλα Καρδαμά 1-1

Σώστι-Πέλοπας  3-5

Κυριακή 1/10

Ολυμπιάδα-Διγενής Χαριάς 2-2

Ηλειακός Β.-ΠΑΟ Κακοβάτου  1-4

Κεραυνός Χ.-Ολυμπιακός Λ.  3-2


Επόμενη αγωνιστική (21-23/10)

Πρόοδος-Ολυμπιακός Λ.

Πέλοπας-Κεραυνός X.

Θύελλα Κ.-Κάστρο

Διγενής-Σώστι

Δάφνη-Μακρίσια

ΠΑΟ Κακοβάτου-Ολυμπιάδα

Μυρσιναϊκός-Ηλειακός Β.

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot