FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ματς «φωτιά» σε τέσσερα γήπεδα-Το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής

Ημερομηνία: 22-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε Θύελλα-Δόξα, Σαβάλια-Ηλειακός, Ν. Φιγαλεία-Αστέρας και Πήγασος-Αίας υπάρχει αμφίπλευρο ενδιαφέρον

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Προτελευταία αγωνιστική το Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας και οι τέσσερις από τους πέντε αγώνες είναι «καυτοί» καθώς υπάρχει αμφίπλευρο ενδιαφέρον. Μόνο στο ματς Πανηλειακός-Σκουροχώρι, υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο μόνο από μια ομάδα, το Σκουροχώρι, καθώς ο Πανηλειακός είναι η μοναδική αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα του πρωταθλήματος! Ρεπό έχει ο πρωτοπόρος Ξενοφών, που περιμένει το αποτέλεσμα Θύελλας-Δόξας για να δει αν την τελευταία αγωνιστική θα έχει πιθανότητες να πάρει απευθείας τον τίτλο (χωρίς πλέι-οφ).

Θύελλα-Δόξα Ν.Μ.

Στο Ενωσιακό θα διεξαχθεί το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στην 2η Θύελλα και την 3η πλέον Δόξα Ν. Μανωλάδας. Η Θύελλα είναι 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ξενοφώντα και θέλει δύο βαθμούς ακόμα στα δύο ματς που απομένουν (στο φινάλε παίζει στην Αμαλιάδα με τον Αστέρα), ώστε να γίνουν πλέι-οφ και να διεκδικήσει εκεί τον τίτλο. Η Δόξα των 6 σερί νικών σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας και θέλει τρεις βαθμούς ακόμα για να οριστικοποιήσει την συμμετοχή της στα πλέι-οφ (την τελευταία αγωνιστική έχει εντός τον Αίαντα), καθώς υπερισχύει στην ισοβαθμία του Αστέρα (με τον Ηλειακό υστερεί στην συνολική διαφορά τερμάτων). 

Ολυμπιακός Σ.- Ηλειακός

Η μεγαλύτερη μάχη της αγωνιστικής προμηνύεται στα Σαβάλια. Εκεί ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ηλειακό με αμφότερες τις ομάδες να θέλουν μόνο τη νίκη! Ο Ολυμπιακός έχει 15 βαθμούς, τρεις περισσότερους από Σκουροχώρι και Πήγασο που βρίσκονται στη ζώνη των πλέι-άουτ, και με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή, καθώς υπερέχει στην ισοβαθμία τόσο του Σκουροχωρίου όσο και του Πήγασου (στην συνολική διαφορά τερμάτων). Ο Ηλειακός έχει υποχωρήσει στην 4η θέση και θέλει δύο στα δύο τις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές (την τελευταία έχει εντός τον Πήγασο) για να παίξει στα πλέι-οφ. Διαφορετικά θα πρέπει να γίνουν… απίθανοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων για να συμμετάσχει σε αυτά!

Ν. Φιγαλεία-Αστέρας

Στη Ν. Φιγαλεία αμφότερες οι ομάδες θέλουν τη νίκη. Ο Απόλλωνας είναι τελευταίος με 11 βαθμούς και με κίνδυνο να υποβιβαστεί απευθείας, την στιγμή που την τελευταία αγωνιστική πάει στο Σκουροχώρι. Ο 5ος της βαθμολογίας Αστέρας θα παίξει με το… αυτί στα Σαβάλια, καθώς θέλει «στραβοπάτημα» του Ηλειακού για να τον προσπεράσει με δική του νίκη και να ελπίζει σε συμμετοχή στα πλέι-οφ. Aν ο Ηλειακός κερδίσει στα Σαβάλια ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητές του να είναι στα πλέι-οφ, καθώς, πέραν των άλλων, μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας τόσο με την Δόξα όσο και με τον Ηλειακό.

Πήγασος-Αίας

Στο Κατσαρού ο Πήγασος περιμένει τον Αίαντα και είναι γι’ αυτόν «τελικός». Ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση (12 βαθμοί) με το Σκουροχώρι (μειονεκτεί στην ισοβαθμία) και θέλει τη νίκη για να ελπίζει τουλάχιστον στην αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού (στο φινάλε πάει στα Λεχαινά). Ο Αίας έχει 17 βαθμούς και μαθηματικά χρειάζεται δύο βαθμούς ακόμα στα δύο εναπομείναντα ματς (στο φινάλε παίζει στη Ν. Μανωλάδα) για να εξασφαλίσει την παραμονή. Κι αυτό διότι υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Σκουροχώρι, ενώ θέλει να κρατήσει σε… απόσταση τον Πήγασο, τον οποίο είχε κερδίσει 2-1 στον α΄ γύρο.

Πανηλειακός-Σκουροχώρι

Στον Πύργο ο αδιάφορος βαθμολογικά Πανηλειακός υποδέχεται τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου, που είναι προτελευταίος με 12 βαθμούς και «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς, τόσο για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό όσο και για να ελπίζει ακόμα και στην αποφυγή των πλέι-άουτ, αν την τελευταία αγωνιστική κερδίσει εντός τη Ν. Φιγαλεία και τον ευνοήσουν τα αποτελέσματα των Σαβαλίων κυρίως, από τα οποία είναι στο -3, αλλά και του Αίαντα σε δεύτερο βαθμό (ο Λ. Αστέρας υπερτερεί στην ισοβαθμία με Πήγασο και Αίαντα και μειονεκτεί με Σαβάλια).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/3-Ώρα 4μ.μ.

Θύελλα-Δόξα Ν.Μ.: Τσάκαλης, Καραλής, Δουλαβέρης

Ολυμπιακός Σ.-Ηλειακός: Στάμος, Καλαμαράς, Καραμέρος

Ν. Φιγαλεία-Αστέρας: Σιαχάμη, Κόρδας, Γούργουρας

Πήγασος-Αίας: Πήττας, Ντάβαρης, Μαυραειδοπούλου

Πανηλειακός-Σκουροχώρι: Κοιλιομενιάτης, Παναγόπουλος, Ν. Σφυρής

Ρεπό: Ξενοφών

Η βαθμολογία

(Σε 20 αγώνες)

Ξενοφών (35-9) 45

Θύελλα  (49-18) 39

Δόξα Ν.Μ.  (29-20) 36

Ηλειακός (42-20) 34

——————————

Αστέρας (37-20) 33

Πανηλειακός  (24-33)  19

Αίας (15-28) 17

Ολυμπιακός Σ.  (22-38) 15

——————————

Λ. Αστέρας (16-35)  12

Πήγασος  (15-35)  12

—————————

Ν. Φιγαλεία (21-49) 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος