Κέρδισε τις εντυπώσεις το «Φτου Ξελευτερία» της Θεατρικής Ομάδας «ΘΥΜΕΛΗ» του τοπικού δικηγορικού συλλόγου

Ρεπορτάζ Πρωινή


Μια απολαυστική πολιτική κωμωδία, με στοιχεία νουάρ, χάρισαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «ΘΥΜΕΛΗ» του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ανεβάζοντας το έργο «Φτου Ξελευτερία» που έγραψε η Μαγδαληνή Πλεμμένου και σκηνοθέτησε ο Νίκος Λαϊνόπουλος.

Η παράσταση συνδύασε αρμονικά το χιούμορ με τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, καθώς χάρισε άφθονο γέλιο με σπαρταριστούς διαλόγους, κυρίως στο πρώτο μέρος, και έδωσε ερεθίσματα για προβληματισμό στο δεύτερο, με ατάκες που καυτηρίαζαν την πολιτική επικαιρότητα.

Στις ερμηνείες κυριάρχησαν η απλότητα και σαφήνεια, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ στο δεύτερο μέρος της παράστασης ήταν ακόμα πιο έντονη η λυρική τους διάσταση.

Το σκηνικό του υπόγειου μπαρ, με τη χρήση έξυπνων εφέ, όπως ο καπνός και η εναλλαγή του φωτισμού στους διαλόγους των θαμώνων, δημιούργησε μια υποβλητική ατμόσφαιρα, που μαγνήτισε τους θεατές από τις πρώτες στιγμές της παράστασης, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε το σκηνοθετικό εύρημα του Νίκου Λαϊνόπουλου με τη διαδραστική ερμηνεία του Μάκη Παπαγιαννόπουλου ως πρωθυπουργού.