Εξελίξεις εντός του μήνα και ορόσημα που αφορούν 3+2 διαφορετικά μέτωπα, τα περισσότερα εκ των οποίων προκαλούν ήδη κοινωνική διαμαρτυρία, θα δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά του Μεγάρου Μαξίμου, και τις σχέσεις της ΝΔ με σημαντικά για την παράταξη ακροατήρια.

Το θέμα του λουκέτου σε καταστήματα των ΕΛΤΑ ανά την επικράτεια, η επίμονη ακρίβεια, η εσωκομματική κινητικότητα, καθώς και τα δύο σκέλη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ (από τη μία η Εξεταστική και η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, από την άλλη οι πληρωμές των αγροτών και η δική τους απόγνωση) είναι τα πέντε μείζονα θέματα που στριμώχνουν την ήδη πιεσμένη κυβέρνηση.

Σε περιβάλλον δημοσκοπικής φθοράς και πιέσεων που την οδηγούν διαρκώς σε αναθεωρήσεις και σε θέση άμυνας – μια εικόνα, την οποία παλεύει μάταια να ανατρέψει από τις ευρωεκλογές μέχρι και σήμερα -, η κυβέρνηση μπήκε στον «καυτό» Νοέμβριο.