Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025 | Ώρα 18:30 | Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

Τα Νηπιαγωγεία Αγίου Γεωργίου, Κατακόλου και Σκουροχωρίου διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Μαστού – Η Πρόληψη Σώζει Ζωές», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου στον Πύργο.

Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών που νοσούν.



Στην ημερίδα θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες:


– Μαρία Αγαλιανού, Ιατρός – Ακτινοδιαγνώστρια

«Απεικόνιση και Πρόληψη: Τα Εργαλεία για την έγκαιρη ανίχνευση του Καρκίνου του Μαστού»

– Ελένη Βασιλοπούλου, Γυναικολόγος – Ειδικός Χειρουργός Μαστού

 «Καρκίνος του Μαστού-Από τη διάγνωση στη θεραπεία»

– Ελένη Παναγούλια, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

«Όταν νοσεί ένας, νοσεί μια οικογένεια και μαζί νικούν… Μια αγκαλιά μπορεί να γίνει η πιο δυνατή θεραπεία!»

Θα συμμετάσχει επίσης η Ευφροσύνη Σκορδαλή, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Ηλείας, η οποία θα παρουσιάσει τον σκοπό και τις δράσεις της ΕΑΕ.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Πύργου, ο οποίος αποτελεί και τον χορηγό της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Οι εισηγητές συμμετέχουν εθελοντικά, στηρίζοντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
mail@nip-katak.ilei.sch.gr | mail@nip-skour.ilei.sch.gr | mail@nip-ag-georg.ilei.sch.gr |