Και η πολιτική θέλει τους αριθμολάγνους της. Τι θα μετρήσουν όμως ακριβώς; Πρώτα, ασφαλώς, το «πακέτο» που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μα έπειτα το «αποτύπωμα» των εξαγγελιών στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό είναι και το κρίσιμο μέγεθος. Είναι το μέγεθος της πολυθρύλητης «επανεκκίνησης», της δεύτερης το τελευταίο διάστημα εάν λάβει υπόψη του κανείς πως ο ανασχηματισμός του περασμένου Μαρτίου συνδέθηκε με την ίδια φιλοδοξία.

Αν εκείνο ήταν ένα restart, έγινε κατά τα φαινόμενα με την όπισθεν. Η κυβέρνηση χάνει συνεχώς δυνάμεις.

.Στις μάχες μέχρις εσχάτων το σύστημα επιλέγει παραδοσιακά τη μέθοδο της πόλωσης. Η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η ακρίβεια είναι εδώ για να προσφέρουν την καύσιμη ύλη.