Αν υπήρχε διαγωνισμός για την ανάδειξη του πιο φιλοπόλεμου ηγέτη στη Γηραιά ήπειρο, ο Εργατικός πρωθυπουργός, σερ Κιρ Στάρμερ, θα διεκδικούσε «επάξια» το έπαθλο.

«Μετά την εκλογή Τραμπ, ο Στάρμερ μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν έχουν γίνει οι κύριοι υποστηρικτές της προετοιμασίας της Ευρώπης για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», γράφουν οι New York Times: «Η κρίση μεταμόρφωσε τον Στάρμερ, μετατρέποντάς τον από μεθοδικό, χαμηλών τόνων δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε κάτι σαν ηγέτη εν καιρώ πολέμου».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο Εργατικός πρωθυπουργός πρωτοστατεί στη δημιουργία του λεγόμενου «συνασπισμού των πρόθυμων» στην Ευρώπη, προτείνοντας μαζική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και εγκατάσταση ευρωπαϊκών στρατευμάτων και αεροπορικών δυνάμεων στην Ουκρανία. «Ο Στάρμερ φαίνεται μάλιστα αποφασισμένος ακόμη και να αποτρέψει μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία», τονίζουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.