Ο Α.Σ. Καράτε Μαχητές Ηλείας εκπροσώπησε επάξια τον Πύργο και τον νομό Ηλείας στο 30ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων – Κορασίδων 2026, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 29-31 Μαΐου, με την συμμετοχή 13 χωρών και περισσότερων από 1.500 αθλητών.
Την Παρασκευή αγωνίστηκε η αθλήτρια των Μαχητών, Νεφέλη Τσαπόγα στην κατηγορία kumite κορασίδων 12 ετών -45κιλα. Στον πρώτο της αγώνα αντιμετώπισε αθλήτρια από την Σερβία. Ο αγώνας έληξε 0-0, όμως η πρόκριση κρίθηκε στην απόφαση, όπου η αθλήτρια δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.
Την Κυριακή αγωνίστηκε η Παναγιώτα Καραχάλιου στην κατηγορία kumite κορασίδων 11 ετών -44 κιλά. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε αθλήτρια από την Τουρκία και πήρε τη νίκη με 1-0. Στη συνέχεια προκρίθηκε στην οκτάδα, όπου στον προημιτελικό ηττήθηκε με 2-0 από αθλήτρια της Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η οποία στην συνέχεια έφτασε στον τελικό της κατηγορίας και της έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει μέσω των ρεπεσάζ.
Στον αγώνα των ρεπεσάζ με αντίπαλο αθλήτρια από την Τουρκία το σκορ έληξε 1-1, όμως η αντίπαλη αθλήτρια είχε το πλεονέκτημα του senshu (πρώτου πόντου), με αποτέλεσμα η Παναγιώτα να χάσει την πρόκριση για τον τελικό των ρεπεσάζ και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, κατακτώντας την 7η θέση στην κατηγορίας της.
Ο σύλλογος συγχαίρει και τις δύο αθλήτριες για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και την άξια εκπροσώπηση του συλλόγου και της χώρας μας σε μια τόσο μεγάλη διεθνή διοργάνωση.
Επίσης ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς που στάθηκαν δίπλα στον σύλλογο και βοήθησαν στην κάλυψη των εξόδων της αποστολής. Όπως αναφέρουν οι Μαχητές «η στήριξή τους είναι πολύτιμη για να μπορούν οι αθλητές να συμμετέχουν και να αποκτούν εμπειρίες σε διεθνείς διοργανώσεις».
-Mr volt Ανδρέας Τσαπόγας
-Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ένωσης Νομού Ηλείας
-Γεωργικά Σκούτας
-Μαρίνα Αντωνοπούλου Ιδιωτικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών
