Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Πανηλειακού πραγματοποίησε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, το βράδυ της Δευτέρας 25/5, την πρώτη του επίσημη συνάντηση ύστερα από την ίδρυσή του, στο εστιατόριο «Νικομήδεια» του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Εθνικού Πύργου, Αλέκου Φωτιάδη.

Ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσημη “πρώτη”, που είχε μεγάλη συμμετοχή, ενώ έκανε γνωστό πως προπονητής της ομάδας που θα παίρνει μέρος σε αγώνες θα είναι ο Νίκος Δαβουρλής.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Πολλές φορές οι βετεράνοι του Πανηλειακού έχουν δειπνήσει μαζί, όμως η βραδιά της περασμένης Δευτέρας, ήταν η έναρξη μιας επίσημης πλέον περιόδου. Δεκάδες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας παραβρέθηκαν στην πρώτη επίσημη και με σφραγίδα του σωματείου και το δείπνο στο εστιατόριο «Νικομήδεια» του παλιού τερματοφύλακα του Εθνικού Πύργου Αλέκου Φωτιάδη 28ης Οκτωβρίου 68 στον Πύργο, αποτέλεσε την επίσημη αφετηρία της νέας πορείας του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Πανηλειακού και των μελλοντικών δράσεων.

Ο σύλλογος επανιδρύθηκε από την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορία της ομάδας, να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων που τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα με τη δάδα στο στήθος και όσων προσέφεραν ως μέλη διοικήσεων αλλά και να υπάρξει κοινή δράση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Ηλείας.

Σε τέτοιες βραδιές κυριαρχούν οι αναμνήσεις από τα παιχνίδια, τα πειράγματα και οι επιμέρους συζητήσεις για την πολιτική επικαιρότητα, τη ζωή και τα προβλήματα του καθενός. Εκείνο που μένει στο τέλος είναι ο Πανηλειακός, το παρόν και το μέλλον της ομάδας της πόλης, η οποία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Η συμμετοχή των μελών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Παρευρέθηκαν οι: Δημήτρης Καρυανός, Αντώνης Κλάδης, Κώστας Σακέλης, Δημήτρης και Νίκος Κωσταριάς, Γιώργος και Βασίλης Μυλωνάς, Αντώνης Κουβελιώτης, Σωτήρης Νεοφώτιστος, Κώστας Μπακάλης, Γιάννης Γεωργίου, Νίκος Καπετανάκης, Ανδρέας Νικολόπουλος, Σπύρος Νούσιας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Τάσος Φερεκίδης, Κώστας Θανόπουλος, Κώστας Κωνσταντόπουλος, Κώστας Κολοσκόπης, Φώντας Μοσχογιάννης, Θέμης και Τάκης Μαντάς, Γιάννης Τεκερλέκης, Λάκης Ασημακόπουλος, Γιάννης Παλαμάρας, Κώστας Μονοκρούσος, Ζαχαρίας Ψαλτόπουλος, Ζώης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Μπαλάσκας, Θοδωρής Ανδριόπουλος, Νίκος Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαφειράκης, Λάμπης Ντάνασης και Νίκος Δαβουρλής.

Αρκετοί βετεράνοι είχαν ενημερώσει ότι, λόγω απουσίας από την περιοχή ή άλλων υποχρεώσεων, δεν μπορούσαν να παραβρεθούν και θα δώσουν το «παρών» σε επόμενη συνάντηση ή σε κάποια από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Κωσταριάς, αναφέρθηκε στους στόχους και στις δράσεις που προγραμματίζονται. Τόνισε ότι ο Σύλλογος γεννήθηκε όχι μόνο για να θυμόμαστε το παρελθόν αλλά για να δώσουμε και ενεργό παρόν. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία αγωνιστικής ομάδας βετεράνων ποδοσφαιριστών άνω των 40 ετών, ώστε να συμμετέχει σε φιλικούς αγώνες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τουρνουά Βετεράνων αλλά και σε δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης παλιών ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν ανάγκες και χρειάζονται βοήθεια. Τελειώνοντας τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους στο Δ.Σ και τους κάλεσε να γίνουν όλοι συνδιαμορφωτές αυτής της νέας προσπάθειας, λέγοντας «Το παιχνίδι για εμάς δεν έχει τελειώσει ποτέ, απλώς έχει αλλάξει μορφή».

Παράλληλα, το νέο Δ.Σ. όρισε προπονητή της ομάδας τον Νίκο Δαβουρλή, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος.

Μια ομάδα, μια ιστορία, μια οικογένεια».