FOLLOW US: facebook twitter

9 τρόποι για να μάθετε το παιδί να τακτοποιεί τα παιχνίδια του

Ημερομηνία: 01-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40574″ img_size=”full”][vc_column_text]Αναρωτιέστε αν είναι εύκολο να πείσετε το παιδί σας να τακτοποιεί τα παιχνίδια του; Μπορεί να μην είναι εύκολο για κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο θα γίνει! Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά βλέπουν τα πράγματα αλλιώς κι εμείς αυτό επιδιώκουμε! Επιλέξτε και εφαρμόστε την τεχνική η οποία ταιριάζει σε εσάς και το παιδί σας!

1.Μάθετε στο παιδί από νωρίς τη σημασία της καθαριότητας και της τάξης (π.χ. όταν συμμαζεύετε, κάντε το μαζί με το παιδί,  όσο μικρό κι να είναι, θα αρχίσει να καταλαβαίνει και να μιμείται τις πράξεις σας). Εξηγήστε του ότι είναι υπεύθυνο για τα πράγματα του και πρέπει να τα προσέχει για να τα έχει, από εσάς εξαρτάται!!! Δώστε το καλό παράδειγμα.

2.Με σοβαρό ύφος απευθυνθείτε στο παιδί και πείτε του: «Θέλω να βάλεις τα παιχνίδια σου στη θέση τους. Τώρα που έχω χρόνο θα σε βοηθήσω και εγώ. Όμως αύριο θα τα μαζέψεις μόνος σου». Αν το παιδί αντιδρά και δεν μαζεύει τα παιχνίδια του, χωρίς να το μαλώσετε, εξηγήστε του ότι υπάρχουν κανόνες, τους οποίους ακολουθεί όλη η οικογένεια και η τάξη-τακτοποίηση είναι ένας από αυτούς. Αν δεν τηρεί τους κανόνες θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του και θα στερηθεί κάποιο προνόμιο.

3.Για να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις, η συνεργασία είναι η μόνη επιλογή και είναι πιο εύκολο να μαζέψετε τα παιχνίδια διασκεδάζοντας, σαν παιχνίδι (π.χ. Ποιος θα βάλει στο καλάθι τα περισσότερα;).

4.Προσθέστε λίγη «μαγεία» (π.χ. τραγουδώντας, φορέστε μαζί με το παιδί τα «μαγικά» γάντια και μαζέψτε τα παιχνίδια στο λεπτό).

5.«Έλα να βάλουμε τα παιχνίδια να κοιμηθούν«, είναι μια φράση που συνήθως αποδίδει.

6.Επιβραβεύστε την θετική συμπεριφορά του παιδιού, αφού έτσι κατανοεί ότι έπραξε σωστά και επαναλαμβάνει τη σωστή πράξη.

7.Τοποθετούμε τα παιχνίδια ανά θέμα σε κουτιά ή συρτάρια, γιατί όταν τα βάζουμε όλα μαζί σε μεγάλα κουτιά δεν βοηθούν στην οργάνωση της σκέψης του παιδιού(π.χ. σε ένα κουτί οι κούκλες, σε άλλο τα τουβλάκια κ.λ.π.).

8.Ποτέ μην φωνάζετε από το άλλο δωμάτιο να μαζέψει τα παιχνίδια του.

9.Ποτέ μην υποχωρήσετε και καταλήξετε να μαζεύετε εσείς τα παιχνίδια του παιδιού σας.

Πηγή: juniorclub[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia