FOLLOW US: facebook twitter

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: 8η χρονιά για το Mythos Project, ένα βήμα προς τα μπρος!

Ημερομηνία: 29-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Αναμφισβήτητα το Mythos Project είναι το μακροβιότερο πρότζεκτ για νέους δημιουργούς καθώς φτάνει φέτος στην 8η διοργάνωσή του! Κι αναδεικνύεται πλέον ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης των νέων κινηματογραφιστών στην Ευρώπη.

Τι είναι το Mythos Project; Είναι τα  παιδιά που παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ Ολυμπίας και στην Camera Zizanio, παιδιά που έρχονται από όλες τις γωνιές της Ευρώπης.  Και μια μέρα βρίσκονται όλα μαζί, μοιράζονται σε πολυεθνικές ομάδες, ανταλλάσουν ιδέες, φτιάχνουν σενάρια και με όπλα τις κάμερες και τους υπολογιστές, μέσα σε πέντε μέρες δημιουργούν ταινίες.

Η πόλη του Πύργου και οι γύρω περιοχές είναι ο χώρος δράσης. Οι ταινίες τους, με διαφορετική θεματική  κάθε φορά, προσφέρουν  την πιο φρέσκια ματιά στον κόσμο γύρω μας, αναδεικνύουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των νέων.

Η φετινή διοργάνωση έχει κάτι νέο. Το γενικό συντονισμό του πρότζεκτ αναλαμβάνει ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Κώστας Βάντζος.

Ο Κώστας Βάντζος με σημαντικές σπουδές στην Αμερική, έχει πολυετή επαγγελματική παρουσία ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα.  Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 60 θεατρικά έργα, έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης αλλά και διευθυντής, συντονιστής και καθηγητής στο Κολλέγιο AMC- ΑΚΜΗ. Ενώ πλούσιο είναι το συγγραφικό και μεταφραστικό του έργο.

Η παρουσία του στο Mythos Project ασφαλώς θα του δώσει νέα ορμή. Συνεργάτες στο έργο του, εκπαιδευτικοί από την Ολλανδία και την Αυστρία.

Η δουλειά για το 8οMythos Project έχει ήδη ξεκινήσει με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι θα πάρουν μέρος, γίνονται μέλη μιας κλειστής ομάδας στο facebook. Αλληλογνωρίζονται και ανταλλάσουν πληροφορίες και ιδέες. Έτσι όταν βρεθούν όλοι μαζί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στον Πύργο θα έχουν κερδίσει σημαντικό χρόνο.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν, μαζί με τις ταινίες των άλλων εργαστηρίων, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο, στις 17.00!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος