FOLLOW US: facebook twitter

859 Ηλείοι πέρασαν τις πόρτες των ΑΕΙ και ΤΕΙ: Στο 73% το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων στα ΓΕΛ της Ηλείας, στο 48,5% στα ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 29-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι υποψήφιοι που θέλησαν να «δουν» τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στα σχολεία της Ηλείας, με τους προσωπικούς τους κωδικούς των εξετάσεων και όχι ονομαστικά…

 

Τους κόπους τους να ανταμείβονται, «είδαν» 859 Ηλείοι υποψήφιοι που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, πολλοί από τους οποίους εισήχθησαν στην σχολή της πρώτης τους επιλογής κάνοντας το όνειρο τους πραγματικότητα.

Το ποσοστό επιτυχίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ήταν και φέτος υψηλό για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, αγγίζοντας το 73% και στα ίδια σχετικά επίπεδα με προηγούμενες χρονιές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ (48,5%).

Στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 δήλωσαν συμμετοχή 1.256 μαθητές ωστόσο από αυτούς, διαγωνίστηκαν 1.137. Οι 960 από τα ΓΕΛ και οι 177 από τα ΕΠΑΛ. Από αυτούς, 767 υποψήφιοι των ΓΕΛ εισήχθησαν στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας (701 φετινοί υποψήφιοι και 66 προηγούμενων ετών) ενώ 92 υποψήφιοι πέτυχαν τους στόχους από τα ΕΠΑΛ (86 φετινοί και 6 προηγούμενων ετών).

Μάλιστα, 25 από αυτούς δήλωσαν σχολές στον τόπο τους, δηλαδή στα ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας, είτε με κριτήριο την εντοπιότητα, είτε γιατί τους ενδιέφερε το γνωστικό αντικείμενο. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία έχουμε 9 Ηλείους φοιτητές στο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Πύργου (Κατευθύνσεις: 1. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 2. Μουσειολογία, 3.  Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων) και 16 στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδα (Κατευθύνσεις: 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας).

Οι βάσεις εισαγωγής αλλά και οι αναλυτικές καταστάσεις με τους κωδικούς των υποψηφίων -και όχι ονομαστικά-, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας αιφνιδιαστικά ενώ αναρτήθηκαν στα σχολεία χθες το πρωί χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

Η πλειοψηφία επέλεξε να ενημερωθεί ηλεκτρονικά με τον προσωπικό του κωδικό.

«Η επιτυχία είναι το πρώτο σκαλί σε μια μεγάλη σκάλα…»

Ευχές και συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, συγχαίροντας τους, για την εισαγωγή τους στις σχολές των Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας. «Με αφορμή την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2018, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους, στα ανά την Ελλάδα Πανεπιστήμια. Η επιτυχία τους αποτελεί ένα σημαντικό ξεκίνημα στο δρόμο προς την απόκτηση της εξειδικευμένης γνώσης, που οδηγεί με τη σειρά του σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον σπουδών, επαγγελματικής αποκατάστασης και συνολικής προόδου. Δεν παύει να είναι μόλις το πρώτο σκαλί σε μια μεγάλη σκάλα, αλλά αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη επιτυχία και δικαίωση αγώνα και κόπων. Θα ήθελα όμως, παράλληλα να υπενθυμίσω, ειδικά σε όσους μαθητές μας δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν στις σχολές που τους ενδιέφεραν, πως η μη επίτευξη αυτού του στόχου δεν θα πρέπει να λογαριάζεται ως αποτυχία. Προτιμότερο να αντιμετωπιστεί σαν μια χρήσιμη εμπειρία, απ’ αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίηση τους είναι στο χέρι του καθενός».

Ευχές και συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος.

 

Ο κ. Δημητρέλλος, τόνισε ακόμα ότι άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έπαιξαν καθένας τον δικό του καθοριστικό ρόλο, ώστε να συντελεστεί η τελική επιτυχία των μαθητών με την είσοδο τους στις σχολές της επιλογής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  «Είμαι δε πολύ ευχαριστημένος και περήφανος, που οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, συνετέλεσαν ώστε η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων να κυλήσει ομαλά μέχρι τέλους, όπως άρμοζε στη συνείδηση μας και όπως άξιζε στους μαθητές μας. Εύχομαι με την ευκαιρία, κάθε καλό σε όλους, τόσο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά με τα σημερινά αποτελέσματα, όσο και για τη συνέχιση του ταξιδιού της ζωής του καθενός. Ενός ταξιδιού που είναι γεμάτο με επιτυχίες και αποτυχίες, χαρές και λύπες, εύκολες και δύσκολες αποφάσεις, συγκινήσεις, εμπειρίες και επιλογές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot