FOLLOW US: facebook twitter

8 ½ σε φόντο Ελληνικό

Ημερομηνία: 31-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37647″ img_size=”full”][vc_column_text]Τι θα έκανε ο Φελίνι μετά το «La Dolce Vita»; Πολλοί αναρωτήθηκαν, και ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης έκανε κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Πετώντας όλη την πίεση, την κριτική και την κολακεία, τις προτάσεις και τις συμβουλές έφτιαξε το 8 ½  , ένα καινούργιο αριστούργημα.

Τι θα έκανε η Ελλάδα μετά τη «Γλυκιά Ζωή» που έζησαν οι «απερίσκεπτοι» Έλληνες την προηγούμενη εικοσαετία; Κανείς δεν νοιάστηκε.

Πετάχτηκε στη δίνη της κρίσης χρέους και 8 ½ χρόνια μετά οι Έλληνες δίχως άλλη επιλογή ταλαντεύονται μεταξύ «υπομονής και παραίτησης».

Που να βρεθεί άλλωστε ο «σκηνοθέτης» που με αφορμή το αδιέξοδο θα έχτιζε το δικό της «αριστούργημα».

Έχει ωστόσο ένα κοινό το 8 ½ του Φεντερίκο με τα 8 ½ -σε φόντο ελληνικό- χρόνια στα αλώνια των μνημονίων. Ανάμεσα σε οικονομική μιζέρια, εξαθλιωμένους μισθούς, προαπαιτούμενα και ντελίριο νέων φόρων, μπλέκει η πραγματικότητα με τη φαντασία, οι επιθυμίες με τις ενοχές, το ταξίδι από το παρελθόν στο παρόν και μετά στην… ουτοπία, ενώ τα άλλοθι η μικροπολιτική και η ίντριγκα στήνουν τα ίδια γνώριμα τοπία.

Βλέπετε οι δικοί μας «σκηνοθέτες» δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ενορχηστρώνουν καθημερινά μια ψεύτικη ταινία και φιλοτεχνούν μονότονα αθώους και φταίχτες…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot