FOLLOW US: facebook twitter

8η Γιορτή Τρύγου (σταφύλι – μούστος – πετιμέζι) στην Τ.Κ. Ωλένης

Ημερομηνία: 09-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38664″ img_size=”full”][vc_column_text]Αφιερωμένη φέτος στο κρασί

Γιορτή Τρύγου Για 8η χρονιά φέτος οι δρόμοι της Ηλείας έχουν ως προορισμό την Τ.Κ Ωλένης, όπου το Σαββατο 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΥΓΟΥ με αφιέρωμα στο ΚΡΑΣΙ.

Πρόκειται για μια γιορτή που έγινε πλέον θεσμός για το χωριό της Ωλένης αλλά και τη ευρύτερη περιοχή που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος  και που έχει αγαπηθεί πολύ γι αυτό και συγκεντρώνει πάντα πάρα πολύ κόσμο.

Όπως πάντα ο Σύλλογος υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά με μουσική -χορό, παραδοσιακά γλυκά και αλμυρά εδέσματα, άφθονο κρασί και πολύ μεράκι για την διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού!  Κάθε χρόνο παρουσιάζονται πολλά θεατρικά δρώμενα που αφορούν την λαϊκή μας παράδοση και έχουν γίνει σπουδαίες αναπαραστάσεις του τρύγου, ενώ συμμετέχουν και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Ηλείας.

«Η συμμετοχή όλων -όπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Δημητρακάκη – είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της προσπάθειας μας!»

Η Ώλενα είναι ένας πολύ παραγωγικός τόπος, παλιό σταδιφοχώρι της Ηλείας- και σήμερα πολλοί ακόμα αγρότες ασχολούνται με την σταφίδα- αλλά και με αμπελώνες με εξαιρετικό κρασί και πάντα τα τελευταία χρόνια, αφού ολοκληρώσουν τις δουλειές του τρύγου των αμπελιών και  της σταφίδας, διοργανώνουν τη δική τους Γιορτή.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης είναι από τους πλέον δραστήριους του νομού και αφήνει το στίγμα του παντού σε ότι αφορά την παράδοση και τον πολιτισμό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot