FOLLOW US: facebook twitter

77 Χρόνια με τον Αστέρα στην καρδιά

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Πέρασαν γενιές και γενιές ανθρώπων, συμπολιτών του Δήμου Ήλιδας, της Αμαλιάδας, όπως μας αρέσει να τη λέμε ακόμα, που γαλουχήθηκαν και γέλασαν και δάκρυσαν για την ομάδα με τα ‘‘βυσσινί’’. Η ‘‘ΜΠΟΡ-ΝΤΩ’’, η ‘‘ΓΚΡΑΝΑΤΑ’’, το Club με την τόση ιστορία και την τόση οπαδική – φίλαθλη αγάπη από το μακρινό ΄47 έως σήμερα, είναι σύμβολο για το ποδόσφαιρο της πόλης και της Ηλείας.

Η ιστορία της σπουδαία, με τα πάνω και τα κάτω, με φανέλα βαριά, με το άστρο στην καρδιά και με κόσμο, που πάντα μένει κοντά της. Είναι χαρακτηριστική η συγκίνηση των γεροντότερων και υπερηλίκων φιλάθλων, όταν βλέπουν τη μέση και τη νέα γενιά των οπαδών, τα παιδιά των ακαδημιών και τους κατά καιρούς οργανωμένους, κάτω από διάφορα σχήματα (‘‘θύρα 6’’, ‘‘Πιράνχας’’ κ.α.).

Στο διάβα του χρόνου, ήρθαν κι έφυγαν – ποτέ από τη σκέψη μας – κολοσσιαίες φιγούρες, με προσφορά και ήθος, παίχτες αγνοί, παληκάρια χωρίς αντίτιμο και αμοιβές, παιδιά της πόλης και της περιοχής κι άλλοι, που ζήσανε μαζί μας σαν ντόπιοι (βλ. Παρασκευό- πουλος, Στεφανάκος, Σταυρούλιας, Διαμαντόπουλος Δ., Φραγκογιαννό- πουλος, Τσουκαλάς, Κανελλακόπουλος και τόσοι άλλοι). Μαζί τους τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου ποδοσφαιριστές – ινδάλματα του τοπικού ποδοσφαίρου (βλ. Ανδριόπουλος Ι., Στασινόπουλος Γ., Αλεξαν- δρόπουλος, Ανδριόπουλος Θ., Παναγόπουλος, Σωτηρόπουλος, Γκρίλλας, Κ. Ρούνης, Μαρκόπουλος Μ., Δουληγέρης, Ανδριόλας, Καβουρίνος (Αφοι), Παπανικολάου (Αφοι), Αντωνόπουλος Α., Καμαρινός, Διαμαντό- πουλος Α., Κορδονούρης, Χρυσανθακόπουλος, Δημητρακόπουλος, Π. Τσιχλιάς, Π. Λυμπέρης και άλλοι πολλοί, που μας διαφεύγουν αυτή τη στιγμή).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΝΤΣΙΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ

ΣΙΡΙΛ ΓΚΑΤΙΑΓΚΑ

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ

ΝΟΝΙ ΛΙΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ

Στην ομάδα μεγαλούργησαν και κρέμασαν τα ‘‘παπούτσια’’ τους, παίχτες – θρύλοι, όπως ο Α. Αναστασιάδης, ο Σ. Τσιώλης, ο Ι. Δίντσικος, ο Γ. Καπουράνης, ο Γρ. Νικολούδης, ο Τ. Καφκενάρης, ο Δ. Αρβανίτης, ο Ν. Λίμα, ο Ν. Διαμαντόπουλος, ο Ν. Λιάκος (κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν την προπονητική τους καριέρα από εδώ) κι άλλοι πολλοί που αγάπησαν τον Αστέρα κι αγαπήθηκαν απ’ το Club (βλ. Ανδρούτσος, Ρουμελιώτης, Ανδριόπουλος, Μπερερής, Καπετανάκης, Παγώνης, Παραπραστανίτης, Ζαφειρόπουλος, Μανιατέας, Σέμος, Πλιάτσικας, Αντωνόπουλος Σπ., Ρόβας, Οτσβόγκ, Βλαχόπουλος, Μπουντόπουλος,   Ν’ γκουέμ, Ζόρο, Γκατιάγκα, Δημητρόφ, Μπαρμπαρούσης, Ν. Λυμπέρης, Μπανούσης, Θεοδοσίου, Δικαίος, Κέρι, Βλάχος, Σ. Μαρκόπουλος και άλλοι αναρίθμητοι).

Κι όλα αυτά η πόλη τα θυμάται και θα τα θυμάται, όπως και τους ανθρώπους που στήριξαν την ομάδα σε πολλές στιγμές της ιστορίας της, παλιούς και νέους. Πρόεδροι και παράγοντες, που στήριξαν στο διηνεκές την πορεία του συλλόγου, άνθρωποι που πρόσφεραν και θυσίασαν πράγματα της προσωπικής τους ζωής, θα μείνουν χαραγμένοι στην ψυχή μας.

Φέτος στα 77 χρόνια του βυσσινί Αστέρα, η ομάδα αποχαιρέτισε τον  πρόωρα ‘‘χαμένο’’ εμβληματικό αρχηγό του παρελθόντος, τον σεμνό Κώστα Σταυρούλια. Παράλληλα, στον αντίποδα σήκωσε η  Κ 16, ομάδα του συλλόγου, το κύπελλο του πρωταθλητή ΕΠΣ Ηλείας. Δύο γεγονότα που τα τονίζουμε και τα θυμίζουμε για να δείξουμε πως η ζωή παίζει παιχνίδια, αλλά συνεχίζεται, όπως και η πορεία του οργανισμού, που λέγεται ‘‘ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ’’.

Ευχή μας στο τώρα, ο καινούριος ηγέτης της ομάδας και ο πρόεδρος, να οδηγήσουν την ομάδα σε νέες επιτυχίες, έτσι ώστε η παρουσία της οικογ. Παπαδάκου, να κάνει τον Αστέρα να γιορτάσει τα 80 χρόνια σε τρία χρόνια, σε κατηγορία που αρμόζει στην ομάδα. 

Αστέρας για πάντα – VAMOS Αμαλιάδα!

‘‘Οι φίλοι του Αστέρα Αμαλιάδας’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος