FOLLOW US: facebook twitter

-7,6 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”156396″ img_size=”full”][vc_column_text]Ακραίες συνθήκες παγετού επικράτησαν χθες σε όλον τον νομό με τσουχτερό κρύο που έκανε σχεδόν αδύνατες τις μετακινήσεις

– Στην Ωλένη η χαμηλότερη θερμοκρασία- ρεκόρ καταγράφηκε από τον μετεωρολογικό σταθμό της Μαγούλας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ακραίες συνθήκες παγετού καταγράφηκαν στην Ηλεία το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022 με πρωτοφανείς για την περιοχή πολικές θερμοκρασίας χωρίς μάλιστα να χιονίσει! Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται στην Ηλεία θερμοκρασία κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Το κρύο ήταν τόσο τσουχτερό, ειδικά τις πολύ πρωινές ώρες όπου όλος ο νομός βρισκόταν στην κατάψυξη, σε σημείο που ήταν σχεδόν αδύνατον να κυκλοφορήσεις πεζός, ενώ ακόμα και τα αυτοκίνητα είχαν παγώσει και δύσκολα έπαιρνε μπρος η μηχανή!
Ειδικότερα και σύμφωνα πάντα με τον προγνώστη καιρού Θοδωρή Κονδύλη που μας είχε προειδοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα για το πολικό ψύχος που θα ερχόταν στο νομό, θερμοκρασία ρεκόρ στην μετεωρολογική ιστορία της Ηλείας κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός της Μαγούλας στην Ωλένη με -7,6 βαθμούς Κελσίου, “καταρρίπτοντας” το προηγούμενο ρεκόρ σταθμού των -6,0 βαθμών (8.1.2015) και το ρεκόρ νομού -6,8 βαθμούς που κατείχε η Λαμπεία το οποίο είχε καταγραφεί στην κακοκαιρία “Αριάδνη”(8.1.2017).

Θερμοκρασία ρεκόρ 15ετίας κατέγραψαν οι σταθμοί σε Αμαλιάδα και Πηνεία με -5,3 και -4,1 βαθμούς Κελσίου, με προηγούμενο ρεκόρ -4,2 (8.1.2019) και -3,9 (7.1.2015) αντίστοιχα.

Οι σταθμοί σε Λαμπεία και Ανδρίτσαινα διατήρησαν το ρεκόρ της κακοκαιρίας “Αριάδνη” του 2017 με -6,8 και -5,9 που σημειώθηκαν τότε (8.1.2017), με την τρέχουσα κακοκαιρία να δίνει -5,3 και -4,3 βαθμούς αντίστοιχα.

Όμοια, Πύργος και Ζαχάρω με -1,3 και -2,3 βαθμούς να καταγράφονται το πρωί της Τετάρτης, με τα ρεκόρ του 2015 (7.1) να παραμένουν (-2,1 & -4,2 αντίστοιχα).

Σε ακραία επίπεδα ελάχιστες θερμοκρασίες περιμένουμε και σήμερα Πέμπτη, τις πρωινές ώρες.[/vc_column_text][vc_single_image image=”156397″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο παγετός θέλει προσοχή

Ο κ. Κονδύλης δίνει οδηγίες για τις μετακινήσεις σε συνθήκες παγετού και τονίζει ότι “ ο παγετός θέλει προσοχή, δεν μετακινούμαστε τις πρωινές ώρες, αρκετοί θα δείτε ότι θα σας “αφήσουν” και τα αυτοκίνητά σας σε συνθήκες -4 έως -8 στην περιοχή μας. Να γνωρίζετε ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώνονται λίγο ΜΕΤΑ την ανατολή του ήλιου (περίπου 8.00-8.30), γιαυτό και εμείς τις ανακοινώνουμε περίπου στις 9:00. Προσαρμόστε τα ωράρια εργασίας στις συνθήκες για μετακινήσεις μετά τις 10 πρωινή και με προσοχή στα ημιορεινά ορεινά ακόμα και πεδινά ανήλια σημεία όπου εκεί ο παγετός θα συνεχίσει να είναι ολικός.”[/vc_column_text][vc_column_text]Δείτε τα προηγούμενα ρεκόρ:[/vc_column_text][vc_single_image image=”156398″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot