FOLLOW US: facebook twitter

71 θέσεις εποχικού προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Ημερομηνία: 13-03-2024 | Συντάκτης:

Οι προσλήψεις θα καλύψουν τις ανάγκες Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του νομού- Ποια είναι η κατανομή των θέσεων

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ξεκίνησαν στις 10 Μαρτίου 2024 οι αιτήσεις της νέας προκήρυξης «μαμούθ» του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά 1529 νέες προσλήψεις εποχικού προσωπικού  για την κάλυψη αναγκών στους Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι προσλήψεις κατανέμονται σε αρχαιολογικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

 Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: ΤΕ Λογιστικού

ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας εσωτερικών χώρων

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας αντιστοιχούν 71 προσλήψεις ΔΕ ημερήσιων φυλάκων, νυχτοφυλάκων και  ΥΕ προσωπικό καθαριότητας, η πλειοψηφία των οποίων αφορά τον αρχαιολογικό χώρο και τα Μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ καλύπτονται και θέσεις στα υπόλοιπα επισκέψιμα μνημεία και μουσεία του νομού.

Σύμφωνα με την κατανομή βάση της προκήρυξης, οι 48 θέσεις αφορούν την πρόσληψη ημερήσιων φυλάκων ΔΕ στον αρχαιολογικό χώρο και τα Μουσεία της Ολυμπίας και 6 ακόμα αφορούν νυχτοφύλακες επισης για την Ολυμπία. Προβλέπονται ακόμα 4 θέσεις ημερήσιων φυλάκων στο αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, 3 θέσεις για το Χλεμούτσι και 5 για τον Επικούρειο Απόλλωνα. Επίσης, ένας ακόμα ΔΕ Νυχτοφύλακας για το Χλεμούτσι, 3 θέσεις ΥΕ προσωπικό καθαριότητας για τα μουσεία της Ολυμπίας και 1 ακόμα θέση ΥΕ προσωπικού καθαριότητας για τον Επικούρειο Απόλλωνα. 

Σημειώνεται ότι, οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) και θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2024.

Τα απαραίτητα προσόντα

Σύμφωνα με την προκήρυξη ως πρόσθετο απαραίτητο προσόν διορισμού, θεωρείται για ορισμένες ειδικότητες η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Την προκήρυξη υπογράφει  φέτος για πρώτη φορά η  νέα Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ολυμπία Βικάτου, από την Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος