FOLLOW US: facebook twitter

7ο Συνέδριο Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων: «Φροντίδα ηλικιωμένων-Η αναγκαιότητα προώθησης της ευδόκιμου γήρανσης»

Ημερομηνία: 31-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με επιτυχία το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων

Σημαντικά συμπεράσματα διεξήχθησαν στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων με θέμα «Φροντίδα ηλικιωμένων- Η αναγκαιότητα προώθησης της ευδόκιμου γήρανσης» που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, στο Ξενοδοχείο Olympic Village Inn.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Σύλλογο Αποφοίτων Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Το θέμα του συνεδρίου άπτονταν της φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς οι ηλικιωμένοι αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα που πλήττεται από χρόνια νοσήματα, αλλά και που για τη φροντίδα της απαιτείται η διεπιστημονικότητα και η συνεργασία πολλών ειδικοτήτων. Σε αυτό συμμετείχαν όχι μόνο απόφοιτοι του συλλόγου ΠΦΥ αλλά επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στη φροντίδα ηλικιωμένων όπου αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορούν να διατηρήσουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινοτικής φροντίδας λαμβάνοντας υπόψη δυο σημαντικές παραμέτρους: τη συνεχή αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων και τη διαρκή συρρίκνωση υπηρεσιών και παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία σε συνδυασμό με τη μείωση των συντάξεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος