FOLLOW US: facebook twitter

5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας: Όλα έτοιμα για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Ηλείας!

Ημερομηνία: 28-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85408″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα και τελετή λήξης στην Αρχαία Ολυμπία

Από την γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ήλιδα, ξεκινά αύριο Παρασκευή, το μεγαλύτερο αθλητικό και δρομικό γεγονός του νομού, ο 5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας,  στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες δρομείς και αθλητές από την Ελλάδα και από πολλές χώρες του κόσμου και βεβαίως πολλοί Ηλείοι κάθε ηλικίας, που με την συμμετοχή τους θα γίνουν πρεσβευτές του αθλητισμού, της ειρήνης και της Εκεχειρίας. Η τελετή έναρξης πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα, στο αίθριο του Μουσείου Ήλιδας από τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον πρόεδρο του σωματείου του Μαραθωνίου κ. Δημήτρη Κωσταριά  και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές της φετινής διοργάνωσης, την ΠΕ Ηλείας, τον δήμο Ολυμπίας και το αθλητικό σωματείο ΚΟΡΟΙΒΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ.

Για το σημαντικό αυτό γεγονός οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών ημερών, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλους τους Ηλείους να στηρίξουν την διοργάνωση, να συμμετάσχουν στους αγώνες και να χειροκροτήσουν τους αθλητές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΣ –OLYMPIA MARATHON» Δ. Κωσταριάς αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κορυφαίου αυτού αγώνα παρουσιάζοντας όλα τα δεδομένα μέσω προτζέκτορα. Όπως είπε, φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1500 εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται 300+ αθλητές από ξένες χώρες καθώς και 500 εθελοντές, έχουν 16 χορηγούς (δέκα από την Ηλεία) ενώ το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός θα καλυφθεί από πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες.

Ακολούθως αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους που έχουν θέσει έως το 2025 με πρώτο την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στους 3000 και τη χορηγία από 3 διεθνείς εταιρείες καθώς και την κάλυψη του 100% των εξόδων από ιδιωτικές χορηγίες. Επίσης, επιδιώκουν την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, την συμμετοχή σε διεθνή κορυφαία έκθεση αθλητισμού, την επέκταση της διοργάνωσης με παράλληλες δράσεις με απώτερο στόχο την συνεχή ανάπτυξη και διεθνοποίηση της οργάνωσης.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί τιμή και χαρά να υποδέχονται για 5η συνεχή χρονιά στον ιερό τόπο της Ήλιδας το μεγαλύτερο αθλητικό θεσμό στο Νομό. «Με την μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση τιμάμε την ιστορία μας και ειδικότερα την ιστορία της Αρχαίας Ήλιδας, που οραματίστηκε και γέννησε τα πανανθρώπινα ιδεώδη του Ολυμπισμού, της Εκεχειρίας και του ευ αγωνίζεσθαι. Ως δημοτική αρχή, οραματιζόμαστε την Ηλεία για τα επόμενα χρόνια, ως έναν ενιαίο αθλητικό τουριστικό προορισμό και η διοργάνωση του Μαραθωνίου μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτό. Ως δήμαρχος Ήλιδας, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και βαθιά δικαίωση, αφού αποτελεί επιλογή μας η διαρκής υποστήριξη σε αυτόν τον Μαραθώνιο δρόμο από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, από την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, στον ιερό χώρο τέλεσης».

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πύργου Π. Αθανασόπουλος μίλησε για το σπουδαίο αυτό γεγονός, το μεγαλύτερο αγώνα μαζικού αθλητισμού στο Νομό, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πύργου συμμετέχει στη διοργάνωση, όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Μάλιστα, απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν στους αγώνες αλλά και να εμψυχώνουν με το χειροκρότημα τους τους αθλητές.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος επισήμανε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ότι είναι καθόλα έτοιμοι για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην τελετή λήξης στο αρχαίο στάδιο που δίνουν και τη μεγαλύτερη βαρύτητα αλλά και στις επιμέρους εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων.

Το Πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Παρασκευή 29.3.2019, ώρα 16.00 : Τελετή έναρξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας.

Σάββατο  30.3.2019, ώρα 17.15 : Δρόμος 12 χλμ. Αρχαία Ήλιδα – Αμαλιάδα

¨      17.00 : Δρόμος  2 χλμ. Εντός της πόλεως της Αμαλιάδας

¨      20.00 :  Δρόμος 2χλμ. Εντός της πόλεως του Πύργου.

Κυριακή  31.3.2019, ώρα  8.30 π.μ.  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΣ, από την πόλη της Αμαλιάδας, μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

¨      9.30 π.μ.  ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  , από την πόλη του Πύργου, μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

10.20: Αγώνας δρόμου 2χλμ για όλους Αρχαία Ολυμπία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot