FOLLOW US: facebook twitter

5 καυτά αιτήματα στο Μητσοτάκη

Ημερομηνία: 31-05-2024 | Συντάκτης:

Στάθης Καννής: «Αυτά θέλουμε από την κυβέρνηση»

-Τι είπε για το Πύργος-Τσακώνα και τα F35 στην Ανδραβίδα ο πρωθυπουργός στην ανοιχτή ομιλία του στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου

Επιμέλει: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Επιστολή με πέντε αιτήματα παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του πρώτου ενόψει ευρωεκλογών.

Υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ. Μητσοτάκης, ο κ. Καννής τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πέντε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ηλεία πρωτεύουσα.

Το πρώτο είναι η ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος, για το οποίο ο δήμαρχος τόνισε ότι καταργήθηκε άδικα επισημαίνοντας ότι ο Πύργος είναι πλέον η μοναδική πρωτεύουσα Νομού που στερείται δομής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το δεύτερο αίτημα είναι η επέκταση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου έως και την Τσακώνα και σύνδεσή του με την Αρχ. Ολυμπία προκειμένου να δικαιώνει και την επωνυμία του ως «Ολυμπίας Οδού»

Το τρίτο αίτημα είναι η εξεύρεση λύσης για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου μέσα από τη χορήγηση κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς στην παρούσα φάση λειτουργεί σε οριακά επίπεδα, με την Παθολογική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το τέταρτο θέμα που ανέφερε ο κ. Καννής, είναι η ενίσχυση των υποδομών του Λιμένα Κατακόλου με την ολοκλήρωση των έργων της χερσαίας ζώνης, ώστε να αποκτήσει Terminal και κτίριο Schengen και την έναρξη εκπόνησης μελετών για νέα δίδυμη προβλήτα, ενώ στο τέλος ζήτησε την οριστική επίλυση του προβλήματος των παραλιακών αυθαιρέτων κτισμάτων με την δυνατότητα πολεοδόμησής τους μετά την πρόσφατη έγκριση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της πόλης.

Σε συζητήσεις για το Πύργος Τσακώνα

Ο πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψή του στο Λάτσειο πραγματοποίησε σύντομη ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, όπου αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον παραχωρησιούχο για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την κατασκευή του τμήματος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευσή του για ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου ως το τέλος του 2025, υπενθυμίζοντας ότι ήταν η πρώτη του προεκλογική δέσμευση το 2019.  Επιπλέον, αποκάλυψε πως το 2029 το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας θα υποδεχθεί τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F35, κάνοντας ειδική αναφορά στη θωράκιση της εθνικής άμυνας.

Επιπλέον, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στις πρωτοβουλίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά της αντιπολίτευσης για όσα έγιναν το α’ εξάμηνο του 2015 και για την κατάσταση της Ελλάδας πριν από τις ευρωεκλογές του 2019.

«Για σκεφτείτε λίγο πού βρισκόταν η Ελλάδα ως προς την Ευρώπη το 2019.  Αναφέρομαι στο 2019, διότι ήταν η τελευταία χρονιά που είχαμε ευρωεκλογές. Θυμάστε, τότε οι ευρωεκλογές είχαν λάβει χώρα έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές και ήταν η πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη την οποία πετύχαμε. Ήταν οι ευρωεκλογές που άνοιξαν τον δρόμο για την εκλογική μας επικράτηση. Τότε, όμως, αγωνιζόμασταν να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης. Και δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτά τα πέντε χρόνια. Και αν για κάτι είμαι υπερήφανος, φίλες και φίλοι, είναι ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδας ακούγεται, η γνώμη της Ελλάδας μετράει, η  άποψη της Ελλάδας λαμβάνεται υπόψη», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος