FOLLOW US: facebook twitter

4οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 31-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Από σήμερα έως και 4 Απριλίου

Μετά την  ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση το 2014, 2015 & 2016  των 1ων , 2ων και 3ων   «Παγκόσμιων Αγώνων Αθλητικής Παιδείας» στην Αττική και την Αρχαία Ολυμπία, η Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation–I.S.F.) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου,  από  σήμερα  31 Μαρτίου  έως τις  04 Απριλίου 2017 τους «4ους Παγκόσμιους  Αγώνες Αθλητικής Παιδείας» (4rd I.S.F. World School Sport Educational Games).

Οι  «Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας» που διοργανώνονται για τέταρτη  φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Σχολικού Αθλητισμού έχουν  ήδη  ανακηρυχτεί  από την  I.S.F., τον Οκτώβριο του 2015 στη 2η Ετήσια Τακτική Σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ, ως η επίσημη παγκόσμια εκπαιδευτική διοργάνωσή της.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας αύριο Σάββατο 01 Απριλίου στις 8 το βράδυ, ενώ οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ενώ θα επισκεφτούν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας κατά την διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή.

Η διοργάνωση υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό σύνθημα της I.S.F. «Education through Sport».

Ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Special Olympics Cyprus, Special Olympics England, Special Olympics Hellas.

Η ισότιμη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στους σχολικούς αγώνες αποτελεί κεντρική μας στόχευση αφού συμβάλλει στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και βοηθάει  στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χτυπώντας στη ρίζα του τον  κοινωνικό αποκλεισμό.

Η παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού ΑμεΑ έχει ήδη αποδεχθεί τη στόχευσή αυτή, όπως φαίνεται από τη διάθεση συμμετοχής των ανωτέρω αναφερόμενων αποστολών Special Olympics.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot