FOLLOW US: facebook twitter

4ος Δίβρις hard trail race 2022: «Ραντεβού στα ελεύθερα βουνά»

Ημερομηνία: 22-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ευχαριστήρια ανακοίνωση από τους διοργανωτές του επιτυχημένου αγώνα ορεινού τρεξίματος

Ο «4ος Δίβρις hard trail race 2022» στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία, με εκατοντάδες αθλητές να λαμβάνουν μέρος στον αγώνα ορεινού τρεξίματος, στην περιοχή της Λαμπείας (Δίβρη), σε μια διαδρομή μέσα στην πανέμορφη ηλειακή φύση, 40 περίπου χιλιομέτρων. Οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του και φυσικά στους πολυάριθμους αθλητές που πήραν μέρος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρατσούκλι»: Ένα μοναδικό και συνήθως περίεργο όνομα, δημιουργημένο από μία παρέα ή ομάδα, που πολλές φορές βασίζεται σε κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα κάποιου ή ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στη ζωή του με το οποίο τον αποκαλούν κοροϊδευτικά, φιλικά ή χαϊδευτικά είτε χάριν συντομίας είτε και ως κωδικοποιημένο τρόπο αναφοράς σε αυτόν.

«Hard Trail Race»: Ένα παρατσούκλι που δικαιολογημένα περιγράφει τη φυσιογνωμία των βουνών της Δίβρης. Μονοπάτια παμπάλαια φτιαγμένα από το μόχθο των κατοίκων για επιβίωση σ’ έναν σκληροτράχηλο τόπο. Έναν τόπο που οι ιστορίες και οι θρύλοι κάνουν τις περιγραφές να χάνονται βαθιά στους αιώνες…

Κι έρχονται οι εποχές της εγκατάλειψης, της μετανάστευσης και της αστικοποίησης. Εποχές που κάνουν τα μονοπάτια να σβήνουν, τις ιστορίες να χάνονται. Κι είναι η σειρά των νέων ανθρώπων που ξαναγράφουν νέες ιστορίες, δίνουν ζωή ξανά στα μονοπάτια. Ο ήχος της προσπάθειά τους δίνει ξανά πνοή στα αλπικά οροπέδια και στα ελατοσκεπή δάση..

Ο «4ος Δίβρις hard trail race 2022» ανήκει ήδη στο παρελθόν, ο απόηχός του όμως θα μας κρατάει ζωντανή την ανάγκη για επιστροφή σε αυτό που ανήκουμε, την φύση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θέλει να ευχαριστήσει για την πολύτιμη συνεισφορά τους την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Τοπικό Συμβούλιο Λαμπείας, τον Σύλλογο Διβριωτών Αθήνας, τον Σύλλογο Διβριωτών Πάτρας, τους χορηγούς και τους συνεργάτες που συντέλεσαν καθοριστικά στο όλο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Διβριώτισσες που κέρασαν τους επισκέπτες με παραδοσιακά γλυκά. Τα λόγια ΚΑΙ φέτος είναι  λίγα για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που υποστήριξαν στο σύνολο την διοργάνωση και τις προσπάθειες των αγωνιζομένων.

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κύριο λόγο όλου του εγχειρήματος, τους αθλητές που το χαμόγελό τους στον τερματισμό είναι η δύναμη και το κίνητρο για την επόμενη διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ! Ραντεβού εκεί. Στα ελεύθερα βουνά!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος