FOLLOW US: facebook twitter

4οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Ημερομηνία: 24-05-2024 | Συντάκτης:

-Θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου  

Η Δ/νση Π. Ε. Ηλείας συμμετέχει με σχολεία της για δεύτερη συνεχή χρονιά στους 4ους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού), που διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Στόχος των ατομικών ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο δημόσιο λόγο. Γενικότερος στόχος των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής είναι να προωθήσουν τη ρητορική παιδεία ως μέσο ενδυνάμωσης του λόγου και της σκέψης των μαθητών.

Ειδικότερα, μέσω της ρητορικής τέχνης οι μαθητές: α) καλλιεργούν την παραγωγή προφορικού λόγου αναφορικά με θέματα της ηλικίας τους και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στο πλαίσιο διαφόρων μαθημάτων, β) αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, γ) καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία μέσα από τη μεγαλόφωνη, νοηματική ανάγνωση διαφόρων κειμενικών ειδών (αποσπάσματα από λογοτεχνικά, ποιητικά, θεατρικά κείμενα κ.ά.)., δ) καλλιεργούν τη δυνατότητα παραγωγής αυθόρμητων προφορικών κειμένων βάσει της ηλικίας και των δυνατοτήτων τους, ε) αναπτύσσουν τη δεξιότητα παραγωγής επιχειρημάτων για την υποστήριξη των απόψεών τους, ζ) συμμετέχουν με επιτυχία σε διαλογικές δράσεις, η) αναπτύσσουν την κριτική σκέψη τους και την αποκλίνουσα σκέψη και θ) εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.

Οι 4οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα διεξαχθούν δια ζώσης εκτός ωραρίου διδασκαλίας μαθημάτων.

Οι προκριματικοί αγώνες για τη Δ/νση Π.Ε. Ηλείας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση θα είναι ο Δ/ντής του σχολείου κ. Φωτόπουλος Γεώργιος και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας κ. Ηλιοπούλου Ευγενία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot