FOLLOW US: facebook twitter

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση για τον πόλεμο του ’40

Ημερομηνία: 29-10-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99158″ img_size=”full”][vc_column_text]Εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου για να τιμήσουν την ημέρα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου.

Ο φετινός εορτασμός ήταν αφιερωμένος σε όλους εκείνους που πολέμησαν, αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν, όταν απειλήθηκε η ακεραιότητα της χώρας. Ταυτόχρονα ήταν και ημέρα μνήμης για τα δεινά που έφερε ο πόλεμος, για τους άμαχους που πέθαναν από την πείνα και τις εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Επιδιώχθηκε να γνωρίσουν οι μαθητές τις συνθήκες  και τη φρίκη του πολέμου μέσα από κείμενα ανθρώπων που βίωσαν οι ίδιοι τα γεγονότα.

Ακολούθησε απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη σχολική χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Κορομηλά και παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Δημήτρη Τζανέτου.

Μετά το τέλος της γιορτής καθηγητές και μαθητές κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για την κατάθεση στεφάνων.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν  οι εκπαιδευτικοί: κ. Φωτοπούλου Παναγιώτα φιλόλογος, κ. Θεόδωρος Τζίβας φυσικός, κ. Δημήτριος Τζανέτος φυσικής αγωγής, κ. Βασίλειος Αγγελόπουλος, πληροφορικής και κ. Μαρία Κορομηλά μουσικός.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot