FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: 48ωρη πανελλαδική απεργία στους Δήμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Ημερομηνία: 22-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, στα ιδιωτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση με το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση των Δ.Σ. των Συλλόγων, στην περίπτωση που ψηφιστεί το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» τότε απειλείται ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει επίσης οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών. Κατόπιν των παραπάνω, η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος «με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου. Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 δε, στις 10:00 το πρωί, έχει προγραμματισθεί Μηχανοκίνητη Πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να δηλώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και να προασπίσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά στα σχέδια αυτών που τις επιβουλεύονται και θέλουν να τις χαρίσουν στους ιδιώτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος