FOLLOW US: facebook twitter

48ωρη απεργία υγειονομικών για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ

Ημερομηνία: 30-11-2023 | Συντάκτης:

Στάση εργασίας από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι υγειονομικοί του ΕΣΥ από σήμερα Τετάρτη, με φόντο την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, προκήρυξη των κενών θέσεων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.α.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΜ Πύργου με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με την δράση να καλύπτεται από την ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας όπως τόνισε ο πρόεδρος Γιάννης Γεωργίου ισχυρή δημοσία υγεία – πρόνοια – ΕΚΑΒ, Αυξήσεις στους μισθούς, Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, Μονιμοποίηση συμβασιούχων, Αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και στην εργασία, Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εργολάβους.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί και σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ απαιτούν διπλασιασμό των μισθών και πληρωμένες εφημερίες, ειδική φορολόγηση, διπλασιασμό προσωπικού με ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Ακόμη, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μεταξύ άλλων αιτημάτων.

 «Οι αυξήσεις 10% που δόθηκαν με το νέο ιατρικό μισθολόγιο της κυβέρνησης της ΝΔ στην πραγματικότητα νομιμοποιούν τις απώλειες των τελευταίων χρόνων. Δεν καλύπτουν ούτε κατά διάνοια τις μειώσεις του ονομαστικού μισθού λόγω του πληθωρισμού που εξανεμίζει το εισόδημά μας. Οι περικοπές είναι εδώ: η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, η κατάργηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ωρομισθίου της εφημερίας και της προϋπηρεσίας που έφερε νέες μειώσεις, εξηγεί η ΟΕΝΓΕ στην απεργιακή της ανακοίνωση.

Και απαιτεί:

  • Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
  • Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot