FOLLOW US: facebook twitter

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: «Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…»

Ημερομηνία: 09-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96273″ img_size=”full”][vc_column_text]Με ένα σύνθημα δανεισμένο από τους στίχους του μεγάλου ποιητή Ναζίμ Χικμετ «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…” τον Σοσιαλισμό»,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο το βράδυ στο Επαρχείο του Πύργου η πολιτική και μουσική εκδήλωση για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ, ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε από τον Αύγουστο το ταξίδι του σε όλη της χώρα.  Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας και τα 100 από εκείνη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Με χρώμα αγωνιστικό και με πολιτική ομιλία της Ιφιγένειας Αθανασούλα, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.45  το βράδυ η εκδήλωση, ενώ προβλήθηκε  και ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τα 50 χρόνια του ΚΚΕ.

«Η κομμουνιστική νεολαία- ανέφερε στην ομιλία της η Ιφιγένεια Αθανασούλα-  δηλώνει σήμερα παρούσα για να αναδείξει τις αξίες και τα ιδανικά  της απέναντι στις σάπιες αξίες που καλλιεργούνται,  να δείξει την αλληλεγγύη κόντρα στον ατομισμό,  το μαχητικό αγωνιστικό πνεύμα κόντρα τη μοιρολατρία του «τίποτα δεν αλλάζει».  Τα καθήκοντα για τα μέλη της ΚΝΕ ανεβαίνουν αυτή την δύσκολη περίοδο στην συνέχεια της πολύμηνης και σκληρής μάχης των εκλογών και καταθέτουμε την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν το κόμμα μας με την ψήφο τους,  ακόμα και αυτών που  αν και μας εμπιστεύτηκαν τελικά στην κάλπη ψήφισαν το λιγότερο κακό».

Παράλληλα μίλησε  για την  είσοδο των ιδιωτών στην αγορά, την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών τονίζοντας ότι το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και καμία επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας.  «Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μεγάλων πυρκαγιών που στοίχησαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές όπως στην Ηλεία και στο Μάτι, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλίων η πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία των όρων ζωής του λαού στους οποίους συγκαταλέγεται και το περιβάλλον που ζούμε. Αυτός είναι και ο δρόμος που δεν επιτρέπει στους αγρότες και κυρίως τους νέους να σχεδιάσουν τη ζωή τους σε μια περιοχή που η καλλιέργεια της γης μπορεί να διασφαλίσει  τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους».

Τέλος η κ. Αθανασούλα αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική της χώρας και στην πολιτική του ΝΑΤΟ, στις βάσεις του θανάτου και σε εξελίξεις που τρέχουν για να εξασφαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ελλάδας μια καλή πίτα στην μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της περιοχής.

Ξεσήκωσε το κοινό ο Θηβαίος

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισίωσαν αρχικά δύο νέα παιδιά από την Ηλεία, ο Θοδωρής Βένδρας και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και ακολούθησε συναυλία  με τον δημοφιλή τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο που μας ταξίδεψε με αγαπημένα τραγούδια και αποθεώθηκε από το κοινό. Σχεδόν δύο ώρες πάνω στη σκηνή, ο Θηβαίος ερμήνευσε γνωστά τραγούδια των Θεοδωράκη, Μικρούτσικου και άλλων ελλήνων συνθετών, όπως και τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, της Αρλέτας, του Παύλου Σιδηρόπουλου αλλά και δικά του που έχουμε σιγοτραγουδήσει όλοι, όπως και σπουδαία κομμάτια  που  έχουν σηματοδοτήσει μεγάλους αγώνες του ΚΚΕ και που ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούσε και έκθεση βιβλίου για τον σοσιαλισμό, φωτογραφικό υλικό Ηλείων και ΕΛΑΣιτών αγωνιστών . βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής αλλά και παιδότοπος για να απασχοληθούν τα μικρότερα παιδιά που συνόδευαν στην εκδήλωση τους γονείς τους.

Φωτογραφίες ΑΝΚ[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot