FOLLOW US: facebook twitter

44o Ολυμπιακό Ράλλυ: Νικητές οι Κύπριοι Παντελή-Λαός

Ημερομηνία: 19-05-2024 | Συντάκτης:

Τα 50 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Ολυμπιακού Ράλλυ γιορτάστηκαν το Σαββατοκύριακο με τον καλύτερο και πιο εντυπωσιακό τρόπο και νικητές αναδείχτηκαν οι Κύπριοι, πρωταθλητές στην πατρίδα τους το 2019, Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λαός με Renault Clio Rally3.

Ο αγώνας ήταν σκληρός με πολλές εγκαταλείψεις και το κυπριακό πλήρωμα στην τελευταία ειδική, στην Αλφειούσα, κάλυψαν την μικρή διαφορά που είχαν από τους Γιώργο Αμούτζα-Ηλία Παναγιωτούνη με Ford Fiesta, οι οποίοι είχαν ανεβεί στην κορυφή από την 3η ειδική, ύστερα από τις εγκαταλείψεις των Παπαδημητρίου, Τσολακίδη! Τρίτοι ήταν οι Χαλκιάς-Κομνός επίσης με Renault Clio.

Στην F2, την έξοδο των Πολυκάρπου-Βότση στην τελευταία ειδική διαδρομή εκμεταλλεύτηκαν οι Αντώνης Αγγελόπουλος-Χρήστος Δίπλας, κερδίζοντας εντός έδρας. Στην F2 E πρώτευσαν οι Δημόπουλος-Σκαλτσάς. Στη Ν, οι Αργύρης Τσούλος-Πάνος Σπυρογιάννης ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική από το shakedown το πρωί του Σαββάτου με την συμμετοχή 18 πληρωμάτων (ήταν προαιρετικό), την φαντασμαγορική τελετή εκκίνησης το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, παρουσία χιλιάδων θεατών, έως τις εντυπωσιακές μάχες και ανατροπές την Κυριακή στις τρεις ειδικές, της Φολόης, του Γραίκα και της Αλφειούσας.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «Πρωινής» τη Δευτέρα.

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot