FOLLOW US: facebook twitter

44ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι την Κυριακή

Ημερομηνία: 16-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με πληθώρα καρναβαλικών εκδηλώσεων κλείνει Αποκριά στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στην κορυφή βρίσκεται φυσικά το Λεχαινίτικο Καρναβάλι που φέτος συμπληρώνει 44 χρόνια παρουσίας. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ οι φετινές εκδηλώσεις καλύπτουν όλο το φάσμα του δήμου.

Το Σάββατο στις 11 το πρωί στη Βάρδα έχουν προγραμματιστεί οι εκδηλώσεις για το παιδικό καρναβάλι, που πέρυσι ξεκίνησε για πρώτη φορά, με στόχο να περάσουν καλά τα παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις με ηθοποιούς, ζογκλέρ, μάγους, χορούς, τραγούδια, τραμπολίνο. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και το πρωί της Κυριακής στην Ανδραβίδα στις 10.30 στην πλατεία Αγ. Σοφίας.

Το Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το Καρναβάλι του Νεοχωρίου Κυλλήνης, ενώ το μεγάλο 44ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 3 μ.μ με τη συμμετοχή πολλών δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου, όπως η Βουπρασία, το Νεοχώρι, το Κάστρο, η Ανδραβίδα, οι Αγ. Θεόδωροι και η Μέλισσα. Την Κυριακή στις 5.30 θα ξεκινήσει το Καρναβάλι της Μυρσίνης.

Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσει ο δήμος τα Κούλουμα στο Κάστρο Κυλλήνης.

«Θα υπάρχουν πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις. Δεν γίνεται μόνο ένα καρναβάλι στον Δήμο. Η κεντρική εκδήλωση θα είναι στα Λεχαινά, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, με το γνωστό Λεχαινίτικο Καρναβάλι, το οποίο κλείνει 44 χρόνια. Αλλά, ο Δήμος και φέτος έχει φροντίσει να υπάρχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις παντού. Η συνεργασία του Δήμου με το Νομικό Πρόσωπο και τους συλλόγους αποδίδουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους που δουλεύουν κάθε ημέρα προκειμένου το κάθε Καρναβάλι να είναι κάθε χρόνο και καλύτερο. Για το Καρναβάλι των Λεχαινών θέλω να ευχαριστήσω τον Εθιμοτοπικό Σύλλογο, που κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει το καλύτερο Καρναβάλι του νομού Ηλείας, μακράν. Καλώ όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις, να διασκεδάσει και να χαμογελάσει!» είπε ο κ. Μοράντ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ομίλου Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων Λεχαινών Βιργινία Σχίζα, τόνισε πως ο Όμιλος δίνει το «παρών» στη μεγαλύτερη διοργάνωση του νομού, στο Λεχαινίτικο Καρναβάλι. Πέραν της χθεσινοβραδινής εξόδου του Βασιλιά Καρνάβαλου στα Λεχαινά με την Φιλαρμονική, την Παρασκευή διοργανώνονται τα αποκριάτικα δρώμενα στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου.

Εκεί συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα του Ομίλου και τη τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου Ήλιδας. Το Σάββατο, κυριαρχει το αντάμωμα των Γενίτσαρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου. «Είναι ένα δρώμενο – θεσμός, που μιλάει στις καρδιές των κατοίκων του ηλειακού κάμπου και γίνεται αναφορά για τις παλαιότερες και τις νεότερες γενιές. Συμμετέχουν οι γκοτσαριές των Λεχαινών και του Στρουσίου» σχολίασε η κα Σχίζα.

Η πρόεδρος του Ομίλου αποκάλυψε πως μετά τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των Λεχαινών, στην σκηνή των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί συγκρότημα σε live συναυλία πάντα στο κλίμα της Αποκριάς. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού – Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου και φυσικά τους χορηγούς που βοήθησαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος