FOLLOW US: facebook twitter

43 βαθμοί Κελσίου χθες στην Ωλένη!

Ημερομηνία: 29-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεύτερη ημέρα συνθηκών καύσωνα, πλέον με γενικευμένους 40-42 βαθμούς, καταγράφηκε χθες Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στην Ηλεία σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού Θοδωρή Κονδύλη και το ileiakairos

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πανελλαδικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι χθεσινές θερμοκρασίες στην Ηλεία είναι οι υψηλότερες που καταγράφονται σε ολόκληρη την χώρα. Ειδικότερα, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ωλένη πλησίασε τους 43 βαθμούς, φτάνοντας τους 42,6 βαθμούς Κελσίου. Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στην πόλη του Πύργου με 42,1 βαθμούς. Πάνω από τους 40 το θερμόμετρο σε Αμαλιάδα και Πηνεία.

Σε αυτά τα επίπεδα θα διατηρηθεί το θερμόμετρο και σήμερα για το  νέο 24ωρο (Πέμπτη 29/7) και όπως αναφέρει ο κ. Κονδύλης, «οι συνθήκες αυτές περιμένουμε να συνεχιστούν τουλάχιστον όσο φτάνει η προγνωσιμότητα δηλαδή για τις επόμενες 6 με 7 ημέρες χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης. Είναι ένα ακραίο σε διάρκεια επεισόδιο καύσωνα, ίσως το πιο ακραίο που έχει ποτέ καταγραφεί, θα το δούμε εκ του αποτελέσματος, δεν χρειάζεται πανικός, οδηγίες και ενημέρωση υπάρχουν, συνεπώς σύνεση και προσοχή.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος