FOLLOW US: facebook twitter

41ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού – Συμμετέχουν και πεζοπόροι από την Ηλεία

Ημερομηνία: 03-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης – Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων πραγματοποιεί και φέτος  όπως κάθε χρόνο από το 1980, το Πανελλήνιο Πέρασμα στο γραφικό και εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού, την Κυριακή 6 Ιουνίου.

Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού σιδηρόδρομου ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ. Εναλλακτικά όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο facebook, μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ της κατηφορικής διαδρομής μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο Οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

Οι εκδηλώσεις απλώνονται σε δύο ημέρες, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6/6 που θα λάβει χώρα το Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού, συνήθως συμμετέχουν και πεζοπόροι από την Ηλεία  και θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή και υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του ΕΚΑΒ καθώς και με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Καλαβρύτων και του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ μεγάλος χορηγός είναι η Ολυμπία Οδός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος