FOLLOW US: facebook twitter

40χρονη Ασιάτισσα ύποπτη για «κορονοϊό» στο Νοσοκομείου Πύργου! 

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”105526″ img_size=”full”][vc_column_text]

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Συναγερμός σε ΕΚΑΒ και ΤΕΠ για την αντιμετώπιση του περιστατικού
-Επιτυχής η άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί, στο Νοσοκομείο Πύργου μετά από τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ ότι επιβάτης ασιατικής καταγωγής, κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στο Κατάκολο, είχε ύποπτα συμπτώματα πνευμονίας από το νέο στέλεχος κορονοϊού.

Αμέσως ενημερώθηκε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και κινητοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου διασώστες με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, παρέλαβαν την 40χρονη ασθενή που παρουσίαζε υψηλό πυρετό 39,1o  C, ρίγος και βήχα, από το λιμάνι και τη μετέφεραν στον ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου. Εκεί, ιατροί και νοσηλεύτριες φορώντας ειδική προστατευτική στολή προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις ενώ ενημερώθηκαν από το ιστορικό της, ότι πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Κίνα. Κατόπιν αυτών, η ασθενής θεωρήθηκε πιθανό περιστατικό πνευμονίας από το νέο στέλεχος κορονοϊού 2019- NCOV και ενημερώθηκε αμέσως το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ, η Διοίκηση της 6ης Υπε, η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου Πύργου και το νοσοκομείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα που είναι το Πανεπιστημιακό του Ρίου προκειμένου να διακομιστεί η ασθενής για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση.

Οι διασώστες φορώντας πλέον τον ειδικό εξοπλισμό προστασίας παρέλαβαν την ασθενή και τη διακόμισαν κατόπιν των τηλεφωνικών συνεννοήσεων που είχαν προηγηθεί στο νοσοκομείο αναφοράς στη Πάτρα.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούσαν το σενάριο ειδικής άσκησης προσομοίωσης και ετοιμότητας για την συμπτωματική αντιμετώπιση και άμεση διακομιδή ύποπτου περιστατικού κορονοϊού, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και μάλιστα μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο των 20 λεπτών.

Όπως τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Δρ. Χρήστος Χριστόπουλος η άσκηση συντονίστηκε από την προϊσταμένη των ΤΕΠ Έφη Μουρούτη και την επίβλεψη της Διευθύντριας των ΤΕΠ Αναστασίας Βασιλείου και του Νοσηλευτή του τμήματος Λοιμώξεων Θεοδόση Σταυριανόπουλου και πήγε πολύ καλά. «Ο καθένας ήξερε τι θα κάνει και αυτό δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού κορωνοϊού. Ταυτόχρονα έδειξε και την ετοιμότητα του Νοσοκομείου για τις επερχόμενες εκδηλώσεις στην Αρχαία Ολυμπία για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Είμαστε λοιπόν πανέτοιμοι για παν ενδεχόμενο και ελπίζουμε να μη συμβεί κάτι».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν δυο διασώστες, μια ασθενής, ένας γιατρός, δυο νοσηλεύτριες, μια βοηθός θαλάμου και μια καθαρίστρια ενώ ο ειδικός θάλαμος ήταν εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα μέσα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot