FOLLOW US: facebook twitter

40o Ολυμπιακό Ράλλυ: Αφεντικό στον Πύργο ο Μπαντούνας (φωτό)

Ημερομηνία: 08-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι θριαμβευτές Μπαντούνας-Σούκουλης στη Φολόη.  

Θριάμβευσε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ολυμπιακό Ράλλυ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο από την Α.Ο.Λ.Α.Π. το 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ, που αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα του 55ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική τελετή εκκίνησης, η οποία ήταν φαντασμαγορική, εν μέσω πυροτεχνημάτων, με τα 36 πληρώματα να αποθεώνονται από τους εκατοντάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που γέμισαν την κεντρική πλατεία του Πύργου.

Το πρωί της Κυριακής, τη σκυτάλη πήρε το αγωνιστικό κομμάτι, στις ειδικές διαδρομές του Λάλα και της Φολόης, υπό βροχή κατά διαστήματα.

Τιμητική 3η θέση για Τσαπέκη-Αλεξανδρόπουλο.

Ο Γιάννης Μπαντούνας με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη αναδείχτηκαν νικητές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Το πλήρωμα με τον οδηγό της Α.Ο.Λ.Α.Π. έδωσε μεγάλη μάχη με τους Κεχαγιά-Τσαούσογλου, με τα δύο πληρώματα να εναλλάσσονται στην κορυφή στις 6 ειδικές. Στην τελευταία ειδική, στη Φολόη, ο Μπαντούνας έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, ήταν πολύ πιο ταχύς από τον Κεχαγιά και κάλυψε τη διαφορά των 11,9΄΄ που τους χώριζε από την προηγούμενη ειδική (ελέω μιας μικρής εξόδου του Πυργιώτη οδηγού), παίρνοντας τη νίκη με 10,5΄΄ διαφορά!

Στην 1η ειδική στο Λάλα, ταχύτερος ήταν ο πρωταθλητής του 1999 Γιάννης Παπαδημητρίου με τον δικό μας Νίκο Πετρόπουλο στο μπάκετ του συνοδηγού. Πίσω τους οι Κεχαγιάς, Μπαντούνας.

Λαϊνόπουλος-Κολοτούρος εν δράσει.

Στη 2η ειδική της Φολόης ο Παπαδημητρίου εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μετάδοση και ξεκίνησε η μάχη για την πρωτιά μεταξύ Μπαντούνα, Κεχαγιά, με τρίτο τον Ρουστέμη. Εκτός αγώνα τέθηκε και ο Λάμπρος Κύρκος με μηχανικό πρόβλημα. Στην 3η ειδική, αυτή του Λάλα, ο Κεχαγιάς πέρασε πρώτος με 4΄΄ διαφορά από τον Μπαντούνα και πίσω τους ήταν οι Ρουστεμης, Λαϊνόπουλος. Στην 4η (Φολόη), ο Μπαντούνας πήρε ξανά την πρωτοπορία, 2” μπροστά από τον Κεχαγιά και 3ος παρέμεινε ο Ρουστέμης. Στην 5η (Λάλα) ο Κεχαγιάς πήρε διάφορα 11,9” από τον Μπαντούνα, εκμεταλλευόμενος τη μικροέξοδο που είχε ο Πυργιώτης οδηγός, αλλά στην τελευταία ειδική, αυτή της Φολόης, ο Μπαντούνας ήταν πολύ πιο ταχύς από τον Κεχαγιά και κάλυψε σχετικά άνετα τη διαφορά των 11,9΄΄, παίρνοντας τη νίκη με 10,5΄΄ διαφορά!

Τα τρία πρώτα πληρώματα με τα κύπελλα.

Τρίτοι κατετάγησαν οι Τσαπέκης-Αλεξανδρόπουλος (Α.Ο.Λ.Α.Π.) και ακολούθησαν οι Λαϊνόπουλος – Κολοτούρος (Α.Ο.Λ.Α.Π.), Ι. Άκρατος – Ε. Άκρατος και Μποζιονέλος – Παναρίτης στην πρώτη εξάδα.

Στα δικίνητα επικράτησαν οι Γιάννης και Βαγγέλης Ακράτος. Δεύτεροι ήταν οι Μποζιονέλος-Παναρίτης, μπροστά από τους Ροϊνιώτη-Γιαννόπουλο!

Στιγμές από την πανηγυρική εκκίνηση

Μπαντούνας-Σούκουλης έδωσαν το έναυσμα της εκκίνησης.
Αναμνηστική φωτογραφία όλων των οδηγών κατά την τελετή εκκίνησης.
Το μενού είχε και βεγγαλικά…

Ο κόσμος γέμισε την κεντρική πλατεία του Πύργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος