FOLLOW US: facebook twitter

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα: Αφιέρωμα στα κόμικς

Ημερομηνία: 05-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51354″ img_size=”full”][vc_column_text]Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού, ολοκληρώθηκε χθες στην Αμαλιάδα το τριήμερο προβολών εξαιρετικών ταινιών και παράλληλων εκδηλώσεων του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, διοργάνωση που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθιστώντας για μια ακόμα φορά την Αμαλιάδα, πόλη των τεχνών, του πολιτισμού και του κινηματογράφου.

Το Σάββατο το μεσημέρι,  στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, έγινε το εργαστήριο «Κάν΄ το σαν εικονογράφος!», η  δύναμη της εικόνας και ο εικονογράφος πίσω από αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο Αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από την περιοχή της  Αμαλιάδας, του Πύργο και της Ανδρίτσαινας.

Ο εικονογράφος Δημήτρης Κάσδαγλης μαζί με την Λίνα Γιαννοπούλου υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα, στην έκθεση Εν Αιθρία στον Πολυχώρο Πολιτισμού

 

Την επιμέλεια του εργαστηρίου είχε ο Δημήτρης Κάσδαγλης, γνωστός δημιουργός κόμικς και εικονογράφος βιβλίων για παιδιά.

Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς, ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικς Δημήτρης Κάσδαγλης μίλησε για τη δύναμη της εικόνας ως αφηγηματικό εργαλείο, και μοιράστηκε μυστικά οπτικής επικοινωνίας και δημιουργικής διαδικασίας. Παράλληλα τόνισε ότι τα εικονογραφημένα βιβλία και τα κόμικς παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση που τους αξίζει στη συνείδηση πολλών, τόσο ως εκπαιδευτικό εργαλείο όσο και ως ιδανική μορφή ψυχαγωγίας για τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Επισης, ο Δημήτρης Κάσδαγλης συμμετείχε  με έργο του στην έκθεση κόμικς που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ, στο νέο Πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας. Συστήνοντας τον εαυτό του στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου, ανάμεσα σε άλλα,  ανέφερε ότι υπηρέτησε ως φαντάρος στην Ανδραβίδα και την συμμετοχή του στη εικονογράφηση  εντύπου για ένα διαγωνισμό Χημείας που είχε γίνει στην Ηλεία παλαιότερα.

Μετά την περάτωση του εργαστηρίου οι εκπαιδευτικοί προσκάλεσαν τον Δημήτρη Κάσδαγλη να  επισκεφθεί μελλοντικά τα σχολεία τους, με τελικούς αποδέκτες του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου της εικονογράφησης τους μικρούς μαθητές.

Εντυπωσίασε η έκθεση κόμικς «Εν Αιθρία»

Εντυπωσιακή είναι και η ομαδική έκθεση κόμικς και εικονογράφησης  «Εν Αιθρία 8» η οποία παρουσιάζεται από την  Comicdom Press με 76 αδημοσίευτα εργα καλλιτεχνών του είδους, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας και η οποία πέραν του τριημέρου του Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτή για το κοινό και από σήμερα Δευτέρα 4-2-2018- Παρασκευή 9/2/2018 από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Η σειρά εκθέσεων “Εν Αιθρία” είναι πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Γαβριήλ Τομπαλίδη, και σκοπό έχει  να συνδυαστούν σε έναν χώρο έργα γνωστών καλλιτεχνών της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων. Πάντοτε με θέμα απόλυτα ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τους κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γαβριήλ Τομπαλίδης Επιμέλεια Έκθεσης: Δημήτρης Σακαρίδης, Μάνος Γκανάς

Πουλχερία Γεωργιοπούλου[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1517813029808-3c869ac9-93b6-2″ include=”51362,51363,51364″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot