FOLLOW US: facebook twitter

3η θέση για το Γυμνάσιο Σαβαλίων σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Ημερομηνία: 31-05-2024 | Συντάκτης:

-Οι μαθητές δημιούργησαν για τον Ελληνισμό της Ανατολής και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 191 σχολεία!

Μεγάλη επιτυχία του Γυμνασίου Σαβαλίων η κατάκτηση της 3ης θέσης στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη…» που υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2023-Απρίλιος 2024.

Το διαγωνισμό  συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 191 σχολεία εκ των οποίων 30 από την Κύπρο και 5 σχολεία Ομογένειας από Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Κονγκό και Γερμανία.

Το Γυμνάσιο Σαβαλίων κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία εικαστική δημιουργία με το έργο «Χρώματα της Αγια-Σοφιάς» που ζωγράφισαν με τέμπερες σε καμβά 4 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή εικαστικών κ. Χουρχούλη Γεωργίου και της Δ/ντριας του σχολείου κα Τσερεγκούνη Αναστασίας.

Η βράβευση θα γίνει το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος